Un nou incendiu în Parcul Național Domogled – Valea Cernei

În Parcul Național Domogled – Valea Cernei a izbucnit astăzi un nou incendiu, la două săptămâni după ce flăcările au mistuit aproape 40 de hectare de pădure.

Un nou incendiu a izbucnit, joi dimineață, în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți, Flavius Iscru.

„Incendiul a izbucnit în Parcul Național Domogled la scurt timp după ora 9.00. La această oră este un singur focar, care poate fi vizualizat din DN 67D. ISU Mehedinți se deplasează către locul intervenției cu 12 pompieri, iar Ocolul Silvic Tarnița, cu opt lucrători și doi rangeri ai Parcului Național Domogled”, a afirmat Flavius Iscru.

Parcul Național Domogled-Valea Cerenei are sediul la Băile Herculane, iar DN 67D este un drum extrem de abrupt, de munte, ce leagă stațiunea Băile Herculane de Târgu Jiu și județul Gorj. Zona este una mai sălbatică, accesul nefiind unul facil.

Pe data de 18 iulie, în Parcul Național Domogled — Valea Cernei a izbucnit un incendiu care a fost stins abia după patru zile, fiind afectate circa 40 de hectare de litieră și coronament, dar și pinul negru de Banat, care este răspândit în special în sud-vestul țării, aproximativ 90% din suprafața ocupată regăsindu-se în Parcul Național Domogled — Valea Cernei.

Și de această dată a fost solicitat sprijinul IGAV pentru a se interveni cu un elicopter în această zonă afectată de incendiu.