COD ROȘU în Caraș-Severin! Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius!

Zilele viitoare vor fi unele extreme! Temperaturile vor crește și mai mult, astfel că meteorologii au emis deja un COD ROȘU de caniculă valabil vineri și sâmbătă. Mercurul din termometre va atinge chiar și 42 de grade Celsius!

12 județe din jumătatea vestică a țării, inclusiv județul Caraș-Severin, vor înfrunta de mâine temperaturi record. Meteorologii anunță că vom avea de îndurat valori maxime de până la 42 de grade Celsius. „Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

banner maxagro

Meteorologii spun că temperaturile vor scădea ușor începând din 7 august, dar probabilitatea de apariție a ploilor va fi extrem de mică.

tmc 640