Un nou fenomen le dă de cap medicilor: pacienți vaccinați „la chiuvetă”. Cristian Oancea: „Din nefericire această teorie ar putea fi adevărată”

Pacienți vaccinați „la chiuvetă” – este o nouă teorie apărută după depistarea mai multor cazuri de forme grave de COVID-19, în special la tineri care declară că sunt vaccinați. În spațiul public s-au mai vehiculat informații legate de faptul că zeci de români sunt gata să plătească pentru un certificat de vaccinare fals și au fost demarate și anchete în acest sens.

Suspiciune există și la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara după ce mai mulți pacienți tineri, vaccinați cu o singură doză au făcut forme grave de Covid-19. Situația le dă bătăi de cap medicilor deoarece trebuie să se gândească cum să abordeze din punct de vedere terapeutic pacientul. Doctorii spun că există și persoane care ar fi confirmat că au apelat la această variantă ilegală de a obține un certificat de vaccinare.

„Din nefericire această teorie ar putea fi adevărată. Avem multe suspiciuni la pacienții tineri, vaccinați cu doză unică și care au certificatul de vaccinare, ca ar fi fost vaccinați la chiuvetă. Rugăm la responsabilitate, îi rugăm să nu dea bani pe acel certificat. Îi rugăm și pe colegii noștri să nu se compromită pentru că din ce în ce mai mulți tineri vin la spital cu forme grave de boală. Se declară vaccinați și ne întrebăm cât de vaccinați sunt și dacă vaccinul are efect. Am avut caz în care ne-am întrebat dacă e vaccinat sau nu și în spațiul public există anchete în curs. Unii au confirmat și noi credem că fenomenul e la o scară mai mare. Este ilegal să oferi un act de vaccinare la cineva care nu s-a vaccinat. Poate răspândi boala și poate să facă o formă severă”, a explicat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Și autoritățile s-au sesizat în acest caz și se fac verificări.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public (Mass-Media), precum că persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timișoara, ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au demarat verificări în vederea clarificări tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Medicii atrag atenția că tot mai multe cazuri grave de COVID-19 apar la persoane tinere cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, nevaccinate.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/