Un nou eveniment muzical la Timișoara. În luna noiembrie, în premieră, Festivalul Internațional Meridian

Unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică contemporană din România vine anul acesta și în Timișoara, după ce până acum a fost organizat doar în București. În perspectiva apropierii anului 2021, organizatorii Festivalului Internațional Meridian au decis să vină și în orașul de pe Bega, unde vor avea loc două spectacole sincretice, la început de noiembrie.

Evenimentul se derulează sub tutela Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Festivalul este, alături de Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, unul dintre cele importante și vizibile evenimente dedicate muzicii noi din țara noastră. Misiunea festivalului este să reunească artiști excepționali din țările membre ale ISCM (International Society for Contemporary Music) și de a favoriza schimburi culturale semnificative între viața muzicală românească actuală și cea internațională. Organizatorii au planificat două concerte, în datele de 5 și 7 noiembrie.

Primul eveniment, „Grădina culorilor”, este un concert susținut de Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara și va avea loc în Sala Orpheum din Piața Libertății, de la ora 19.00. Evenimentul va îmbina muzica cu arta teatrală și dansul și este centrat pe conceptul grădinilor sonore. Al doilea concert, „C’est un jardin secret”, va avea loc în data de 7 noiembrie, în Aula Bibliotecii Centrale „Eugen Todoran”, tot cu începere de la ora 19.00. Inspirat din lucrarea lui Tristan Murail, concertul va include și proiecții 3D.

Intrarea publicului la cele două concerte este gratuită.