Robu mărește viteza la periferia Timișoarei

Să fii șofer în Timișoara poate fi o adevărată provocare, urbea fiind sufocată de numărul tot mai mare de mașini, dar primarul Nicolae Robu spune că pentru instituția pe care o conduce, realizarea inelului IV de circulație este o prioritate. Edilul a anunțat noi pași în acest sens.

Deocamdată, se lucrează în acest sens în partea de est a orașului, mai precis, în nord-est, urmând ca lucrările să meargă spre vest. „S-a dat drumul la proiectare pentru încă un tronson din inelul IV. Inelul IV este una dintre prioritățile noastre în ceea ce privește modernizarea și o mai bună funcționare a infrastructurii de locomoție. S-a semnat contractul pentru Studiul de Fezabilitate pentru sectorul de angajare inel IV malul stâng al canalului Bega – Calea Lugojului.”, a spus primarul despre un contract în valoare de 364 de mii de lei.

Un alt tronson din inelul IV e într-un stadiu și mai avansat în ceea ce privește documentele. „Este în amenajare tronsonul dintre malul stâng al canalului Bega și Calea Buziașului. Avem deja în proiectare și execuție o foarte mare parte a ceea ce va fi inelul IV. Inelul IV va fi foarte util, dar nu aș vrea să se facă o confuzie între inelul IV și centura ocolitoare. Inelul IV va fi un traseu periferic al orașului nostru.”, a mai punctat Robu.

Pe traseul inelului IV, Primăria are în plan să construiască și două noi poduri peste Bega.