Un nou complex sportiv pentru timișoreni, deocamdată în stadiul… pe hârtie! Acum, cel din Calea Șagului

Încă din programul electoral cu care a câștigat alegerile din 2012, Nicolae Robu promitea pentru Timișoara 4 complexe sportive, unde cetățenii să poată face mișcare gratuit, inclusiv cu acces la bazine de înot. La final de 2018, locuitorii urbei nu văd nimic concret în acest sens, dar edilul marșează în continuare pe proiectele foarte interesante pe hârtie. După studii pentru complexele din Calea Lipovei și Buziașului, a ajuns și la cel din Calea Șagului. 


Cel din partea de sud-vest a orașului va fi pe strada Paul Constantinescu, iar la nivel declarativ, este mai mult decât interesant. „Suntem aproape să demarăm și al treilea complex sportiv, după cel din Calea Lipovei, pentru care proiectul este într-o fază avansată, iar pentru cel din Calea Buziașului, proiectul este în lucru. Acum demarăm elaborarea studiului și a proiectului tehnic pentru cel din Calea Șagului. Va fi un complex cu bazin de înot acoperit, bazin de înot în aer liber, teren de tenis, amenajări interioare și exterioare, teren trivalent, cum îmi place mie să-i spun, pentru minifotbal (n.r. de fapt, futsal, minifotbalul se joacă pe altă suprafață), baschet și handbal”, s-a lăudat primarul Robu la ultima conferință de presă de dinainte de Ziua Națională.

Vina pe birocrație

Edilul a dat vine pe birocrație că nu a putut finaliza în peste șase ani de mandat niciunul dintre cele 4 astfel de proiecte (ultimul fiind pentru zona Circumvalațiunii). „Ne dorim foarte mult ca aceste complexe, unii zic complexuri, să fie finalizate cât mai repede, dar din păcate, birocrația este așa cum știm. Iată, de când ne-am dorit să facem așa ceva și până vom ajunge să avem  făcut, trece un timp foarte lung. Important este să ne onorăm promisiunile și să urmărim cu perseverență să ducem la bun sfârșit ce am promis”, a detaliat Robu.