Un nou centru social va fi ridicat în Timișoara, în curtea unei biserici

centru social
publicitate si promovare in ziar

Timișoara va avea un nou centru social, în zona Fabric, după ce reprezentanții ADR Vest au semnat contractul de finanțare a acestuia, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Peste 3,3 milioane de lei vor fi investiți în proiect, dintre care 2,3 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Centrul va fi ridicat de Parohia Ortodoxă Română Timișoara Fabric Vest, în curtea bisericii de pe strada Ștefan cel Mare și ar trebui să fie gata până la finalul anului viitor. Clădirea va avea o suprafață totală de aproape 600 mp, pe două niveluri. În jurul său vor fi amenajate spații verzi pe o suprafață de peste 1.600 mp și o parcare.

Viitorul centru va găzdui spații pentru copii, o sală multifuncțională și locuri pentru luat masa. Va oferi servicii educative, recreative și de socializare, orientare școlară și profesională, consiliere psihologică pentru copii, consiliere și sprijin pentru părinți. Va găzdui, de asemenea, temporar și persoane defavorizate.

Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 9 –  Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, iar obiectivul general este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din zona Fabric.

La începutul săptămânii, ADR Vest a mai semnat contracte de finanțare pentru un centru multifuncțional de servicii sociale şi educative la Hunedoara, precum și pentru amenajarea unui spațiu pentru activități sociale, comunitare și culturale la Reșița. Valoarea totală a acestor trei proiecte este de aproximativ 16 milioane de lei.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01