Primăria Timișoara vrea să înființeze o secție pentru bătrânii în faze terminale

19c644c1 0dcf 41ad 9878 036919f2a248

Primăria Timișoara intenționează să extindă Căminul de Persoane Vârstnice I.M. Klein prin preluarea unei clădiri în care va fi înființată o secție de îngrijiri paliative cu 20 de locuri. Aici vor fi internați bătrânii cu boli în faze terminale.

Primăria Timișoara anunță că Dominic Fritz a inițiat un proiect de hotărâre prin care se dorește împuternicirea Comisiei de Negociere cu Terții a consiliului local pentru preluarea unei clădiri situată în imediata vecinătate a Căminului de Persoane Vârstnice I.M. Klein. Asta cu scopul înființării unei secții de îngrijiri paliative cu 20 de locuri, în care vor fi internați bătrânii cu diferite boli în stadii terminale.

Una dintre misiunile esențiale ale unei administrații moderne este grija față de persoanele aflate în dificultate și îmbunătățirea calității vieții acestora. Imobilul de pe Inocențiu M. Klein, unde avem deja un cămin pentru bătrâni, este perfect pentru a extinde serviciile pe care noi le oferim acolo, iar în urma discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții firmei care deține acest imobil, aceștia s-au arătat deschiși la negocieri. Voi solicita, astfel, consilierilor locali să demareze discuțiile pentru preluarea acestui imobil în scopul extinderii Căminului de Persoane Vârstnice cu o secție de îngrijiri paliative de 20 de locuri. Ne asigurăm astfel că bătrânii Timișoarei au tot confortul și îngrijirea necesară în această perioadă a vieții lor”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

publicitate ziar expresb 1000x100

După preluarea clădirii, Primăria Timișoara va iniția un proiect de reabilitare și amenajare a acesteia.