Un milion de lei pentru supravegherea lucrărilor de întreținere a drumurilor din Timiș

plomba drum

Consiliul Județean Timiș caută o firmă care să verifice lucrările de întreținere a drumurilor județene, împărțite în 4 zone. În patru ani, firma poate încasa un milion de lei.

Dirigintele de șantier va urmări toate lucrările prestate în cadrul contractului de întreținere și reparații a drumurilor din Timiș. Se va verifica calitatea plombărilor gropilor, a reparării fisurilor și crăpăturilor sau a rupturilor de pe marginea șoselelor.

„Dat fiind faptul că responsabilitățile dirigintelui sunt corelate cu prevederile contractului de întreținere drumuri județene, la fiecare contract subsecvent de lucrări de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene se va încheia și un contract subsecvent de dirigenție. Fiecare contract subsecvent de dirigenție va fi încheiat pe parcursul unui an bugetar, începând cu ianuarie 2023, întrucât până la data de 31.12.2022 există în vigoare un contract de servicii de asistență tehnică cu același obiect. Valoarea celui mai mic contract subsecvent va fi de 65.293,06 lei, exclusiv TVA, iar valoarea celui mai mare contract subsecvent va fi de 249.822,03 lei, exclusiv TVA”, aflăm din caietul de sarcini.

De exemplu, în luna iunie, Consiliul Județean Timiș a refuzat să semneze recepția lucrărilor de modernizare a drumului Seceani – Fibiș. Imediat după ce constructorul a închis șantierul au apărut crăpături și alte neconformități. Antreprenorul a și plombat unele fisuri, fără acordul CJT. Contractul are o valoare de 13 milioane de lei.