FOTO și VIDEO. Insecte vii găsite de inspectorii OPC pe pâinea de la Lidl și vitrine cu fire de păr

78172187 c385 4497 b2e6 d779fcbc8318

Nereguli grave depistate de inspectorii OPC la cele 5 magazine Lidl din județul Timiș. Raioanele de panificație-patiserie din trei supermarketuri – unul în Dumbrăvița și două în Timișoara, pe Calea Buziașului, respectiv Calea Martirilor – au fost închise temporar. În urma controlului făcut de OPC, inspectorii au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de aproximativ 2.000 de lei. 

Cele mai mari nereguli au fost depistate la raioanele de patiserie și produse de panificație. Inspectorii au găsit alimente pe a căror suprafață se plimbau insecte vii, produse congelate cu ambalajul deteriorat, mizerie la vitrinele de expunere pentru comercializare sau cuptoare neigienizate, cu tăvi arse și insecte în spațiul de preparare și coacere.

Nici fructele sau legumele de la raioanele specifice nu erau într-o stare mai bună: necurățate, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic.

În magazine s-au mai găsit vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere murdare, prăfuite, cu mâzgă și  scurgeri de lichide, rugină sau lăzi frigorifice cu acumulări excesive de gheață, praf, impurități, resturi alimentare și păr.

Alte abateri vizează băuturi răcoritoare scoase la vânzare cu ambalajul deformat, produse alimentare expirate, rafturi murdare sau condiții improprii din punct de vedere al temperaturii pentru păstrarea produselor alimentare.

„Cele mai mari abateri le-am găsit la zona de patiserie-panificație: mizerie foarte multă, insecte vii, moarte, condiții de depozitare-păstrare a materiei prime nerespectate, tăvi neigienizate, nu respectau nici propria procedura de lucru. Alte abateri în cadrul magazinelor, în mare parte, au fost la raioanele de legume-fructe unde erau depreciate, mucegăite. Toate au fost distruse. Valoarea materiilor prime distruse este de aproximativ 2.000 de lei. Oprirea temporară se dispune până la remediere. În general, toate lanțurile mari de magazine remediază în maximum 24 de ore, când se dispune oprirea temporară.”, a declarat Alin Gubandru, comisar șef adjunct CJPC Timiș.

În Timiș, OPC a verificat 5 unități Lidl. Pentru neregulile constatate, inspectorii au dat amenzi de 100.000 lei și au aplicat un avertisment. La nivel național, Protecția Consumatorului a amendat 265 de magazine Lidl cu peste 3,5 milioane lei. Controalele au avut loc în perioada 01-23 august.

banner 1000 x 100 hd