Un manager vizionar, cu rezultate de top, premiat la Gala Excelenței Bănățene

explo 1000x200

Ada Lupu Hausvater, managerul curajos ce a repus Teatrul Național din Timișoara pe harta teatrelor de top din România, este nominalizată la Gala Excelenței Bănățene.

Personalități de marcă ale Timișoarei își vor ridica laurii în cadrul unui eveniment de excepție, ce va fi găzduit sâmbătă, 15 decembrie, la sediul Teatrului Național din Timișoara.

Ada Lupu Hausvater, unul dintre cei mai importanți promotori ai Timișoarei, posesoare a unui repertoriu curajos și implicată în comunitate, prin marca de calitate a festivalului de teatru FEST-FDR, se numără printre laureați, concurând pentru premiul „Eftimie Murgu” pentru promovarea imaginii Timișoarei și a Banatului.

Prin realizarea primei săli moderne de spectacole din Timișoara și a primei structuri de stat pentru producția de decoruri de teatru din România – Atelierele „Fabrica de decoruri”, dar și prin înființarea Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, Ada Hausvater a reunit comunitatea timișoreană în jurul Teatrului Național și a participat într-o măsură considerabilă la transformarea orașului într-un punct de interes major pentru România culturală și pentru Europa culturală.

Montând, ca regizor, peste 25 de spectacole, Ada Hausvater a imprimat Teatrului Național demersul civic asumat: în anul 2011, Teatrul Național a semnat la Sala 2 actele de înființare ale Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană. Doctor în teatru, conferențiar la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor (titlu acordat de Ministerul Culturii și Comunicației din Franța), membru în board-ul European Theatre Convention și senator de onoare al Universității de Vest Timișoara, Ada a fost Laureată a Galei Uniter pentru „CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU” din Romania (Rambuku, 2017).

Premiile Excelenței ce vor fi acordate de Consiliul pentru Excelență Timișoara și Asociația Timisensis sunt :

  • Premiul „Traian Lalescu” pentru matematică, informatică și științele naturii
  • Premiul „Traian Vuia” pentru științe inginerești
  • Premiul „Petru Dragan” pentru științe biologice și biomedicale
  • Premiul „Gheorghe Ionescu Sisești” pentru științe agronomice și medicină veterinară
  • Premiul „Cornel Olaru” pentru științe sociale, economie și antreprenoriat
  • Premiul „Solidaritatea” pentru responsabilitate sociala
  • Premiul „Eugen Tudoran” pentru științe umaniste și arte
  • Premiul „Iolanda Balas-Soter” pentru performanțe deosebite în sport
  • Premiul „Coriolan Bredicanu” pentru performanțe deosebite în educație
  • Premiul „Eftimie Murgu” pentru promovarea Imaginii Timișoarei și a Banatului