Canotorul Alexandru Danciu, cel mai bun sportiv din Timiș în anul 2018. Informatica Timişoara, cea mai bună la sporturile de echipă

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș a comunicat superlativele anului 2018, care vor fi premiate miercuri, în cadrul deja tradiționalei gale. Sportivul anului este canotorul cu origini hunedorene Alexandru Danciu, de la CSM Timișoara. La jocuri sportive, premianta e Informatica Timișoara, care a câştigat toate trofeele interne puse la bătaie anul acesta în futsal.

Anul acesta, Alexandru Danciu a urcat pe podium la Campionatele Naționale, medalie de argint la Europeanul de juniori, aur la Mondialul de juniori, dar și un argint la Jocurile Olimpice de Tineret. Antrenorul canotorului de la CSM Timișoara, Zlatomir Balojin, va primi distincția de antrenorului anului. Pe podium la sporturi olimpice a fost pe locul doi luptătorul Ivan Guidea de la CSM Lugoj, originar din Republica Moldova și naturalizat, iar pe trei a fost Denis Nichitean de la CSȘ Bega.

Au mai prins Top 10: Adriana Surupăceanu (CSȘ Vega), atleta Cristina Bălan (CS Atheltics Timișoara), gimnastul Rafael Szabo (CSM Lugoj), halterofilul Ion Măranu (CS Haltere Timișoara), badmintonista Florentina Constantinescu (UVT Timișoara), floretistul Benjamin Bodo (CSU Poli) și canotoarea Andreea Popa (CSU Poli).

La sporturi neolimpice, cel mai bun în 2018 a fost Emilian Dan, de la navomodelism, sportiv legitimat tot la CSM Timișoara. Pentru sporturile tehnice, cel mai bun a fost motocislistul Ionel Pascotă, iar la Masters, nominalizatul este Sorin Cazacu, de la powerlifting. În cazul sporturilor pentru cei cu dizabilități, cel mai bun este Victor Doană de la CS Marathon 93 Lugoj.

La echipe, floretiștii de la CSU Poli sunt echipa anului la sporturi individuale. La jocuri pe echipe, cel mai bun este team-ul de futsal Informatica Timișoara.