Timișoara Saracens încheie anul cu un meci tare cu Northampton Saints. Conducerea clubului dă asigurări că terenul nu va fi înghețat

Rugbyștii de la Timișoara Saracens încheie anul cu al patrulea joc din faza grupelor Challenge Cup, la care primesc pe teren propriu vizita englezilor de la Northampton Saints. Gerul a pus stăpânire bine pe Timișoara, iar sâmbătă sunt anunțate ninsori, dar în stil românesc, cei de la clubul de rugby spun că nu se va repeta istoria din ianuarie 2017, când din cauza terenului înghețat, au pierdut la „masa verde” meciul cu Stade Francais.

Managerul Attila Brosovszky spune că a verificat terenul vineri și era în stare bună, deși în zorii zilei orașul era plin de brumă. Cei de la club speră ca „Doamne-Doamne” să nu trimită o ninsoare atât de puternică sâmbătă. „Sperăm să trecem cu bine de acest meci, să facem un joc la fel de bun ca cel de săptămâna trecută, când am fost mulțumiți de jocul și de atitudinea arătată de băieți. Pe prognoză și astăzi arătă ca ninge și nu a căzut niciun fulg. Ideea e că la temperaturile anunțate terenul nu are cum să fie înghețat. Suntem pregătiți și dacă va ninge”, a precizat managerul secției de rugby Attila Brosovszky.

Pe lângă Frenceanu, vor absenta Fercu, Popa, Popârlan și Morrison, ultimul care tocmai s-a operat săptămâna aceasta. Antrenorul Anesi spune că jocul din apărare va fi foarte important. „Sunt foarte entuziasmat și abia aștept meciul cu Saints. E ultimul meci al anului și vrem să ne prezentăm la un nivel bun. Suntem fericiți, băieții fac eforturi fiecare să prindă echipa de start sau lotul. Avem un echilibru bun între jucătorii tineri și cei cu experiență. Diferența dintre echipe se face la îndemânare și condiție fizică. Aceste condiții meteo ne avantajează în ceea ce privește partea de pregătire fizică, dar nu și pentru mânuirea balonului. Va fi la fel ca săptămâna trecută, este important să avem o defensivă solidă”, a precizat antrenorul Timișoarei.

Andrei Rădoi spune că meciurile cu adversari tari sunt privite ca o oportunitate de către cei din echipă. „Această oportunitate de a juca cu echipe precum Northampton Saints și Clermont este o mare oportunitate, ne arată nivelul nostru ca jucători. Pentru noi este o bucurie că avem ocazia să jucăm astfel de meciuri, care ne ajută să progresăm. Saints sunt o echipă cu internaționali englezi, samoani, galezi. Speră să alinieze cea mai bună echipă”, a punctat Rădoi.

Meciul se joacă sâmbătă pe „Dan Păltinișanu”, de la ora 14.30 și nu este televizat.

Sursa foto: facebook.com/rugbytimisoara