Muzeul Banatului, închis de ani întregi! Ne facem de râs în 2021…?

Muzeul Banatului rămâne închis și la final de 2018, după ani întregi de când e tot închis. Călin Dobra e de părere că muzeul ar trebuie redeschis fie și parțial în viitor, deoarece se apropie anul când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. De asemenea, CJT va deschide anul viitor un punct muzeal la Parța.

Călin Dobra a anunțat, la conferința de bilanț anual a CJT, că a propus ca, și dacă reabilitarea Muzeului Banatului nu se va termina, Castelul Huniade să se redeschidă măcar parțial, pentru că se apropie anul 2021. „Am discutat cu cei de la Muzeul Banatului posibilitatea deschiderii parțiale a muzeului. Dacă din punct de vedere al deschiderii aveam bătăi de cap, luăm în considerare pentru anul 2021 deschiderea parțială, astfel încât să fie măcar vizitat”, a precizat Dobra.

Președintele CJT a anunțat și deschiderea unui sit neolitic la Parța. Dobra a discutat deja cu directorului muzeului, Claudiu Ilaș. „Am luat decizia de a realiza acest obiectiv chiar acolo unde a fost identificat. După o discuție cu domnul Ilaș, realizăm un nou punct muzeal al Muzeului Banatului chiar la Parța”, a mai spus Dobra.