Încă un loc de vis în Clisura Dunării! „Românii nu mai trebuie să meargă la sârbi pentru o ciorbă de pește adevărată!”

După satul lacustru de la Berzasca, deschiderea punctului de trecere a frontierei cu bacul de la Moldova Nouă și superba pensiune Tarabostes, de lângă Coronini, Clisura Dunării, partea de Caraș-Severin, se bucură de o altă investiție de un real bun gust! De data asta, la Sichevița!

Danube Village, un complex superb, a fost deschis anul trecut și este deja una dintre locațiile preferate de cei care caută câteva zile de liniște și relaxare pe malul Dunării. Investiția aparține unei familii din Reșița, care, mai întâi, s-a îndrăgostit de fascinanta Clisură. „Veneam în zonă ca simpli pescari. Am fost deseori cu cortul, apoi am început să vizităm diferite pensiuni din zonă. Cu cât am venit mai des, cu atât mai mult mi-am dorit să merg la sârbi, să mănânc un gulaș de pește, o ciorbă, un pește. Suntem înnebuniți cu pescuitul. Aveam mai aproape Văliugul, care e o zonă extraordinară, dar, totuși, e o baltă. Aici, pe Dunăre, poți să te duci până în Viena. Am descoperit un potențial uriaș, am văzut ce e la Dubova, la Eșelnița, unde e plin de pensiune, dar unde, din păcate, e și bine, e și rău. Având în vedere că nu a fost un PUZ, s-a construit înghesuit, unul lângă celălalt și nici măcar nu mai poți să te plimbi pe malul Dunării”, ne-a povestit proprietarul Danube Village.

A urmat o investiție, din buzunarul propriu, dar și din fonduri europene, o investiție care astăzi înseamnă un loc de poveste, un complex turistic cu opt căsuțe rustice, dar dotate la cel mai înalt nivel, cu piscină, jacuzzi, ponton pentru împătimiții de pescuit sau pentru cei care preferă un bronz de Dunăre. Sunt puse totodată la dispoziție ambarcațiuni pentru agrement, iar restaurantul a fost gândit special pentru gurmanzi. Totul e bio, complexul are o fermă cu porci mangalița, iar legumele și fructele sunt proaspăt culese. Încă un aspect, porțiile sunt atât de mari încât oricât de pofticios ar fi cineva nu e nevoie de o a doua.

„Am văzut o oportunitate imensă în această zonă, e o investiție în viitor. La Timișoara, cu banii ăștia aș fi deschis, probabil, un chioșc. Aici, la Sichevița, pe malul Dunării, într-o zonă absolut superbă, am făcut ceva deosebit, de care se bucură deja turiști din toată România. Ne-au vizitat oameni din Constanța, din București, din Iași, din Suceava. Din păcate, de la Reșița ne-au trecut pragul mai puțini, deși ar avea multe motive să o facă. Au motive și cei care și-au făcut un obicei de a merge la sfârșit de săptămână la vecinii noștri sârbi, pentru un prânz copios. Îi scutim noi acum de drum, îi așteptăm într-un restaurant în care se gătește tradițional, românește și sârbește”, a mai spus administratorul Danube Village.

Cele câteva investiții de acest gen care s-au făcut în ultimii patru ani în Clisura Dunării au ridicat mult zona, iar asocierea unor astfel de oameni cu primăriile localităților cu potențial turistic, la inițiativa lui Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, nu poate decât să dea cu adevărat o șansă turismului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/