Proiectul european de milioane al Aquacaraș începe să prindă contur

S-au încheiat lucrările de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată în Băile Herculane și Moldova Nouă, astfel că la sfârșitul acestei săptămâni se inaugurează stațiile de epurare, în prezența oficialităților locale și județene și a reprezentanților Aquacaraș.

Ambele obiective sunt construite în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin”, în baza căruia a avut loc construcția și reabilitarea stațiilor de epurare din Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Băile Herculane. Dacă la Oțelu Roșu stația se va inaugura în luna august, lucrările fiind în grafic, la Băile Herculane evenimentul va avea loc vineri, 26 iunie, la ora 13.00, iar la Moldova Nouă, a doua zi de la aceeași oră: 13.00.

Ambele stații de epurare sunt în probe tehnologice de mai multe săptămâni, după care urmează recepția de terminare a lucrării și darea în folosință în luna septembrie.

leader board 728 x 90 px

Antreprenorii lucrărilor sunt firmele Gavella și Terra Med care au lucrat la toate cele trei stații de epurare. Valoarea contractului de finanțare este de 24.389.344 de lei, din care în fiecare stație s-a investit în jur de 8 milioane de lei, iar termenul de execuție a fost de 56 de luni.