Un liceu din Timișoara, încadrat în scenariul roșu! Cinci elevi și un profesor, infectați cu noul virus

Elevii unui liceu din Timișoara vor învăța de acasă până la sfârșitul lunii octombrie. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. Scenariile au fost schimbate și pentru alte trei instituții de învățământ din județ.

Hotărârea CJSU a fost luată la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș și având în vedere Hotărârile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ, emise cu avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș. În urma analizei situației existente, Liceul Tehnologic Ion I.C. Brătianu din Timișoara a fost încadrat în scenariul roșu.

„Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Liceul Tehnologic Ion I. C. Brătianu din Timișoara, cursurile desfășurându-se online (scenariul 3), pe perioada 9.10.2020 – 22.10.2020. Suspendarea cursurilor a fost decisă din cauză că, la momentul adoptării hotărârii, existau patru cazuri de infectare, ale unor elevi din liceu. Ulterior, conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică au mai apărut două cazuri – un elev și un profesor”, se arată în document.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, a fost aprobată schimbarea din scenariul galben, în scenariul verde pentru Școala Gimnazială Pișchia, datorită reducerii indicelui de infectare la mia de locuitori în localitate.

Din scenariul roșu în cel galben au intrat Școala Gimnazială Pișchia, pentru structura Școala Gimnazială Bencecul de Sus și Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara.

Prevederile se aplică începând cu data de 9 octombrie 2020.