Un gest frumos și un gând bun pentru oamenii greu încercați. Elevii din Caransebeș au învățat ce înseamnă „a dărui” [VIDEO]

Oamenii străzii găzduiți de Centrul Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost Caransebeș au primit o vizită care i-a făcut să se gândească la vremurile de sărbătoare, trăite în sânul familiei, când masa era plină cu bucate și răsunau colindele.

Elevii Liceului Tehnologic „Dacia” din municipiul de pe Timiș și Sebeș, îndrumați de cadrele didactice, au pregătit aproape 60 de porții de mâncare caldă la cantina liceului, pe care le-au împărțit din suflet celor nevoiași. Elevii și profesorii, coordonați de directorul Florin Bogdea, au fost întâmpinați cu mare bucurie, mai ales de copiii care locuiesc în centrul social de ceva vreme, întrucât Centrul Bunavestire, vecin adăpostului de noapte, este în renovare, astfel că de mai bine de un an 16 copii sunt îngrijiți în adăpost.

Lângă bradul împodobit, elevii de la „Dacia” au cântat colinde și au încercat să socializeze cu cei pe care viața i-a încercat acum la bătrânețe.

„Un gest frumos și un gând bun acum în preajma sărbătorilor de Crăciun, perioada în care aprindem focul ospitalităţii în casă şi cel al dragostei în inimi. Ne-am dorit să înfiripăm în sufletul elevilor noștri ceea ce înseamnă «a dărui» și pe de altă parte am considerat că oamenii de aici din centru, măcar acum în preajma Crăciunului, să simtă că nu sunt singuri”, ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic „Dacia”, Florin Bogdea.

20161219_174841