Condiții mai bune pentru 1.500 de elevi. Primăria își face planuri pentru primăvară

Proiectul Primăriei Municipiului Caransebeș, care și-a propus să amenajeze curtea Colegiului Național „C.D. Loga”, nu a primit girul finanțării prin programul „Țara lui Andrei”.

Proiectul vine în ajutorul elevilor și profesorilor, prin folosirea în mod eficient a unui spațiu care nu oferă posibilitatea de petrecere a timpului liber într-un mediu adecvat. Primăria, prin Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în parteneriat cu Asociația Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare, consideră necesară reabilitarea curții campusului, în suprafață de 4.862 mp, prin amenajarea de spații verzi (cu o suprafață propusă de 2.130 mp) prin plantare arbori, arbuști și gazon, pavare cu dale, amplasare de stâlpi de iluminat, bănci, coșuri de gunoi și un spațiu special amenajat pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Deși proiectul nu a primit finanțarea, primarul Felix Borcean ne-a declarat că, din primăvara anului viitor, administrația publică locală va demara, pe cheltuiala proprie, lucrările de amenajare.

Prima etapă constă în montarea și racordarea la rețeaua electrică a stâlpilor de iluminat cu panouri fotovoltaice ce au scopul de a crește eficiența energetică, urmată de amplasarea băncilor și coșurilor de gunoi, a meselor de picnic din zona cantinei și a standurilor pentru biciclete, fixate în fundație de beton.

În etapa a doua se vor executa aleile pavate cu dale și piatră cubică, pe fundație de straturi de pietriș și nisip.

În a treia etapă se plantează specii de arbori și arbuști ornamentali, iar în ultima etapă se completează și se nivelează solul, urmând a se însămânța gazonul. Acesta ar fi fost proiectul din „Țara lui Andrei”, acum rămâne de văzut, în funcție de fondurile Primăriei, dacă va fi respectat întru totul.

„Problema pe care dorim să o rezolvăm este necesitatea de a oferi elevilor și profesorilor un mediu prietenos, verde, unde își pot petrece pauzele și timpul liber. Clădirea colegiului este reabilitată, sălile de curs sunt dotate și renovate, cantina este funcțională, sala de sport este nouă, elevii și profesorii dispun de locuri de cazare, la toate acestea adăugându-se necesitatea amenajării curții campusului preuniversitar”, spun reprezentanții Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Caransebeș.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cei 1.500 de elevi care studiază în Campusul Școlar „C.D. Loga”, dar și 100 de profesori și angajați auxiliari ai acestuia. Beneficiarii indirecți sunt toți cei implicați în procesul educațional: familiile elevilor și profesorilor, Primăria Municipiului Caransebeș, comunitatea locală.