Dăruiește lumina Crăciunului unei școli din Caransebeș! Printr-un simplu Like!

E.ON Energie România „Dăruiește Lumina Crăciunului”, printr-o nouă campanie la nivel național.

200.000 kWh de gaz sau electricitate vor fi donați unor spitale, școli, grădinițe, cămine și centre de bătrâni, care au nevoie de sprijin în perioada sărbătorilor.

Caransebeșenii și nu numai sunt rugați să dea un Like Școlii Speciale din Caransebeș, care se află pe lista celor de la E.ON, alături de alte 10 instituții. Fiecare Like acordat se va transforma automat în 10 kWh. „Toți cei 200.000 kWh sunt donați de E.ON Energie România, kilowații respectivi urmând să fie scăzuți din factura de energie electrică sau gaze naturale a beneficiarilor”.

Școala Gimnazială Specială Caransebeș școlarizează elevi cu deficiențe mintale de la ușoare până la severe, atât la ciclul primar, cât și gimnazial.0548677e6432786dd8df61eb3aaec139_L

Persoanele cu dizabilităţi sau cu nevoi speciale au mai mari şanse să fie şomeri sau inactivi din punct de vedere economic şi chiar cei care au un relativ succes pe piaţa locurilor de muncă câştigă mai puţin decât omologii lor fără dizabilităţi, arată raportul Comisiei Europene. În plus, raportul ridică problema unei izolări a elevilor care sunt deja marginalizaţi din punct de vedere social şi care nu sunt ajutaţi prin faptul că sunt trimişi în instituţii de educaţie specializată. Școala Gimnaziala Specială Caransebeș încearcă orientarea copiilor cu probleme speciale către un sistem educațional favorabil incluziunii, în care profesorii de sprijin în învățare și asistenții la clasă joacă un rol vital. Obiectivul principal al Școlii Speciale Caransebeș este ridicarea calității procesului instructiv-educativ și formativ-terapeutic, ținându-se cont de situația concretă din școală și de mediul familial din care provin elevii.

Prima ediție a campaniei „Dăruiește lumina”, una dintre cele mai mari campanii de social media derulate de E.ON România, s-a desfășurat în luna aprilie 2015, când au fost oferiți 100.000 kWh spre beneficiul unui număr de 12 instituții. Campania a fost continuată în decembrie 2015, când au fost dăruiți peste 200.000 kWh către 800 de familii cu probleme, nominalizate de prieteni sau rude, iar în acest an se acordă din nou 200.000 kWh, a anunțat E.ON Energie România.

Lista instituțiilor participante la campanie poate fi găsită pe pagina de Facebook Dăruiește Lumina Craciunului, acolo unde utilizatorii pot alege căreia dintre acestea îi vor acorda votul prin intermediul unui Like. Fiecare Like acordat se va transforma automat în 10 kWh.