Un francez și un austriac, descoperiți de polițiștii din Timiș printre migranți

politia frontiera

Patru cetățeni străini, între care un francez și un austriac, au fost depistați de polițiștii de frontieră de la Sânnicolau Mare trecând ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Trei dintre ei erau ascunși într-un canal colector. 

Grupul care a trecut ilegal frontiera din Serbia, pe direcția localității Beba Veche, a fost depistat în 6 noiembrie, în jurul orei 15, cu ajutorul echipamentelor de detecție termică. Într-un  canal colector aflat la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, autoritățile au identificat trei persoane, toți bărbați.

„Continuându-se cercetarea terenului, pe aceeași direcție a mai fost depistat un bărbat care făcea parte din același grup. Cele patru persoane au fost conduse sediul instituției pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că sunt doi cetăţeni sirieni, un francez și un austriac, cu vârste cuprinse  între 16 ani și 47 ani.”, se arată într-un comunicat al Poliției de frontieră.

Cei patru sunt cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare.