FOTO O nouă viață pentru fostul cinematograf Freidorf din Timișoara, cu bani europeni

picture4
explo 1000x200

Fostul cinematograf de stat Freidorf va primi o nouă viață în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni. Primăria Timișoara caută proiectant pentru a transforma clădirea în centru cultural și educațional.

Primăria Timișoara face un pas important cu scopul de a moderniza încă un fost cinematograf de stat. Astfel, municipalitatea timișoreană a scos la licitație serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea cinematografului Freidorf și transformarea lui în centru cultural și educațional.

Intervențiile propuse prin proiect vizează investiții în reabilitarea și dotarea unei clădiri destinate utilizării publice pentru servicii sociale și activități culturale. Astfel, viitorul Centru Cultural și Educațional Freidorf, situat pe str. Nicolae Andreescu, nr. 97, va cuprinde: o clădire pe două niveluri supraterane cu toate echipamentele și dotările necesare. Centrul Cultural și Educațional va oferi servicii culturale și servicii sociale de tip- Centru de zi pentru asistență[ integrată (informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, educare și socializare, grupuri suport, servicii medicale de bază etc). Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul/reședința în zona Freidorf”, a informat Primăria Timișoara.

picture3

Valoarea estimată a serviciilor de proiectare este de 56.000 lei, plus TVA, iar ofertele trebuie depuse până la data de 12 noiembrie.

Primăria Timișoara a depus proiectul privind reabilitarea cinematografului Freidorf pentru finanțare europeană. prin programul POR 2014 – 2020. Valoarea totală a investiției se ridică la 2,3 milioane lei, cu TVA inclus, iar finanțarea se va realiza prin GAL Freidorf. Cererea de finanțarea fost depusă la ADR Vest, fiind în etapa de evaluare tehnică.

picture2

 

banner 970 x 250