Umaniștii din Caraș-Severin și-au oficializat candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie, la care se vor prezenta pe cont propriu, nu în alianțe electorale, așa cum au preferat cele mai multe dintre formațiunile politice.
„Suntem o echipă de oameni tineri, oameni cu viziune, oameni care ne dorim mai mult de la societate și de la locul în care trăim”, a spus Răzvan Simulescu, președintele PPU-SL Caraș-Severin, candidat pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin. Șef al Serviciului de Anatomie Patologică de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, Simulescu spune că are în spate o echipă de oameni tineri, dar cu destulă experiență, împreună cu care vrea să implementeze programele și viziunea umanistă în Caraș-Severi, județ despre care a afirmat că a fost vitregit timp de 30 de ani. „Județul nostru are nevoie de un nou program de dezvoltare, o dezvoltare mai sănătoasă. Fiind medic, îmi doresc pentru județul nostru și pentru orașul Reșița ca locuitorii să aibă parte de cele mai bune condiții pentru a se îngriji și a-și rezolva problemele medicale”, a explicat Răzvan Simulescu.
În competiția electorală intră și Sebastian Purec, fost subprefect de Caraș-Severin și fost șef al Finanțelor Publice din județ. Acesta țintește fotoliul de primar al Reșiței. „Economist, cu experiență în administrație, are o viziune sănătoasă față de modul cum ne-am dori noi și cum ne-au spus oamenii că ar trebui să se dezvolte orașul nostru”, a spus președintele PPU-SL Caraș-Severin despre Purec. Avându-l alături pe omul de afaceri Aurel Văduva, Sebastian Purec spune că le va prezenta reșițenilor o ofertă serioasă, una de onestitate și corectitudine față de cetățean.
„Observăm că în Consiliul Local sunt niște liberali asimptomatici. Toți au un singur candidat. Nu cred că pentru democarație este un lucru bun. Cred că ar trebui ca singurii noștri aliați să fie reșițenii. Mergem în alianță cu reșițenii și sperăm să facem un rezultat bun. Sigur, mă refer la onestitate politică. Referitor la onestitatea administrativă și financiară, observăm că, de cel puțin 6 ani, finanțările se obțin prin instituții deja specializate ale Guvernului sau alte instituții prin care putem avea acces către fondurile europene. UAT-ul trebuie doar să propună niște proiecte care să acopere anumite soluții pentru comunitate și să le implementeze cu succes. Cred că noi o să facem asta și cred că vom reuși. Stop abuzurilor, e vremea să fim uniți și responsabili!”, a afirmat candidatul pentru Primăria Reșița.