Chisăliță și-a scos pălăria în fața lui Torma! 800.000 de euro din conturile familiei pentru a asigura locuri de muncă în Moldova Nouă!

Edilul-șef al orașului de la Dunăre și-a convins familia să investească o sumă uriașă pentru ca eventualii angajatori să poată crea locuri de muncă, astfel încât sutele de oameni care au rămas șomeri după plecarea Delphi să aibă o alternativă. Gestul lui Adrian Torma a fost lăudat chiar de către contracandidatul său, liberalul Ion Chisăliță.

Nu mai e un secret pentru nimeni că firmele familiei Torma merg excelent și sunt în continuă dezvoltare, dar chiar și așa, o sumă de 300.000, la care s-ar putea adăuga încă jumătate de milion de euro, nu e deloc de neglijat. Acești bani au fost investiți de Adrian și Alin Torma în ceva ce nu le aduce niciun profit. Ba s-ar putea spune că sunt niște bani blocați pe care e greu să-i mai recupereze vreodată. Au fost cheltuiți însă într-un scop lăudabil.

„Eu și familia mea am cumpărat o clădire de 3.000 de metri pătrați ca să convingem alți investitori să vină la Moldova Nouă. Am investit 300.000 de euro în clădire. Acum stă nefolosită! Am achiziționat-o doar pentru a putea aduce investitori. Nu știu în România dacă mai există vreun primar care să își convingă familia să disloce din bugetul familiei 300.000 de euro, să îi bage într-o clădire, să mai promită că mai bagă încă 500.000 de euro ca să o reabiliteze, doar ca să aducem investitori. Noi am lua o chirie de nimic, de 1.500 de euro pe lună. Adică, o bătaie de joc, nici 1 euro/mp. La asta ne-am gândit doar pentru a atrage investitori în oraș. Am fi avut halele Delphi pentru eventuale companii care să vină la Moldova Nouă, dar acolo avem deschis un proces pentru a recupera ceea ce ne aparține, dar asta poate dura”, a dezvăluit primarul Torma.

Gestul edilului-șef a fost aplaudat la momentul respectiv chiar de către cel care astăzi îi este adversar. Și pe bună dreptate! „Domnul Chisăliță m-a sunat și mi-a spus: «felicitări! bravo pentru ce ai făcut, pentru că ai avut curajul ăsta. Te felicit și pe tine, și pe Alin». Doar cei care nu vor nu înțeleg că noi am făcut asta pentru Moldova Nouă. Noi suntem dezvoltatori imobiliari în Timișoara, puteam oricând să cumpărăm teren acolo și să dezvoltăm, investim milioane de euro în magazine. Noi nu murim fără cei 300.000 de euro, dar poate dă Dumnezeu și reușim să aducem un investitor. Chiar dacă nu am suportul Consiliului Local, facem toate diligențele pentru că și noi ca firmă suntem câștigați dacă vine un investitor în oraș. Lucrează oameni mai mulți în oraș, se întorc și către activitățile comerciale pe care le desfășurăm”, a explicat Torma, lăsându-i fără arme pe adversarii politici care au început deja să speculeze pe această temă.