După patru ani de haos și interese mărunte, la Herculane se pregătește marea schimbare!

Primarul Cristian Miclău a picat examenul susținut timp de patru ani, examen pe care l-a dat în fața cetățenilor și turiștilor din Băile Herculane. În ciuda încrederii pe care oamenii i-au acordat-o în 2016, n-a convins pe nimeni că merită notă de trecere, ba dimpotrivă, a dezamăgit profund.

Liberalul Cristian Miclău nu numai că nu a reușit să oprească declinul stațiunii de pe Valea Cernei, ci a contribuit serios la menținerea haosului și prostului gust prin deciziile sau indeciziile sale și ale echipei cu care a venit la primărie. Puținii oameni de valoare pe care i-a avut alături l-au părăsit când și-au dat seama că edilul-șef nu aduce nimic bun orașului, iar prin proasta gestionare a fondurilor europene trimise de UE în stațiune, astăzi inventariem, în loc de proiecte finalizate, șantiere pe care se lucrează haotic și lucrări neconforme. Învestit cu încredere și speranță în demnitatea de primar acum patru ani, Cristian Miclău a convins pe toată lumea că, în următorul mandat, orașul Băile Herculane nu mai are nevoie de experimente și încercări, ci de oameni pregătiți, care au reușit cu adevărat ceva în viață.

Omul de afaceri Gheorghe Orza este unul dintre cei pot schimba radical stațiunea care odată era numită „Perla Banatului” sau „Perla turismului balnear românesc”. Poate și vrea! Mult prea elegant, poate, pentru o bătălie politică, Orza preferă să vorbească mai puțin spre deloc despre Cristian Miclău și despre ce acesta a făcut sau mai degrabă n-a făcut timp de patru ani, ca primar al orașului. „Am rămas atât de mult în urmă încât nu mai avem timp să căutăm scuze și vinovați. Eu, cel puțin, nu am să fac asta. Eu gândesc soluții pentru Băile Herculane, imediate și pe termen mai lung. Este evident că potențialul orașului a fost gestionat total defectuos, că de valorificat nu poate fi vorba, dar eu mi-am pregătit o echipă nouă, tânără, formată din oameni care au performat în domeniile lor de activitate, o echipă care își dorește să facă o mare schimbare în Herculane. Și o va face! În câteva zile voi prezenta programul meu și al echipei cu care în următorii patru ani vom schimba semnificativ soarta orașului”, a spus Gheorghe Orza pentru expressdebanat.ro.

Venind din mediul de afaceri, din industria HORECA, Orza cunoaște exact ce-i lipsește milenarei stațiuni, dar știe la fel de bine și ceea ce trebuie protejat, pe lângă patrimoniul de o valoare inestimabilă. Și e vorba tocmai despre protejarea operatorilor de turism. „Ținând cont de această pandemie, trebuie să luăm toate măsurile pentru împiedicarea răspândirii virusului. Cei mai mulți dintre agenții economici fac turism, trebuie protejată stațiunea. Până acum doar Dumnezeu ne-a ferit! Nu am avut cazuri pentru că oamenii au fost disciplinați, iar hotelierii au luat măsuri inspirate din proprie inițiativă. Cred însă că și autoritățile ar trebuie să fie preocupate, un focar la Herculane fiind echivalentul cu un dezastru pentru un turism și așa lovit crunt de pandemie”, a mai spus Orza.