Un dispensar și o bază sportivă, visul primarului Sporea pentru locuitorii din Comorâște

În vederea atragerii fondurilor puse la dispoziția unităților administrativ-teritoriale de Ministerul Dezvoltării, administrația locală din Forotic a depus la București documentația pentru două investiții.

Primarul comunei Forotic, Alexandru Sporea, a înaintat două solicitări către Compania Națională de Investiții privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social pentru două obiective: construire și dotare cabinet medical și construire bază sportivă de TIP 2 în satul Comorâște, aparținător de comuna Forotic. „Dacă proiectele vor trece de analiză, vor intra pe lista sinteză. După care o să fim nevoiți să depunem spre completare la dosar și alte documente, respectiv pentru baza sportivă o să avem nevoie de studiul topografic, iar pentru dispensar o să trebuiască să facem noi studiul de fezabilitate și proiectul. Eu sunt încrezător că vom obține și finanțarea necesară, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci vom încerca pe o altă măsură. Oricare va fi situația, nu mă voi lăsa până nu voi construi acest dispensar și voi pune la punct infrastructura medicală la Comorâște. Bineînțeles, ne vom ocupa și de partea sportivă, nu doar de cea medicală.”, a precizat primarul comunei Forotic.

Potrivit edilului, dispensarul va dispune de două cabinete medicale, din care unul pentru intervenții stomatologice, de o sală de așteptare și o farmacie. De asemenea, în aceeași clădire se va mai amenaja și o locuință de serviciu pentru medic. În ceea ce privește baza sportivă, în proiect sunt prevăzute un teren de joc multifuncțional, o clădire cu vestiare și grupuri sanitare, precum și o parcare.

leader board 728 x 90 px