Primarul de la Rusca Montană, nevoit să ia lucrurile de la zero!

Pentru a putea accesa proiecte cu finanțare europeană și nu numai, edilul-șef al comunei Rusca Montană s-a concentrat, în cele opt luni de la preluarea mandatului, pe intabularea terenurilor și a clădirilor.

Sergiu Toma este cel mai tânăr primar din Caraș-Severin, care în alegerile de anul trecut pleca cu șanse minime în fața contracandidatului său, Adorian Solomonesc. La cei 24 de ani ai săi, Toma și-a propus să realizeze mai mult decât au reușit predecesorii săi, fiind conștient, totodată, că administrația nu este o joacă, iar lucrurile trebuie tratate cu maximă responsabilitate.

În cele opt luni de la preluarea mandatului, Sergiu Toma a identificat problemele și nevoile comunității sale, concentrându-se, întâi de toate, pe intabularea terenurilor și a clădirilor, măsură necesară pentru accesarea proiectelor cu finanțare europeană și nu numai. „De la preluarea mandatului, m-am axat în principal pe intabularea drumurilor, clădirilor și a pășunilor. Așa am reușit să intabulez tot ceea cea aveam. Am înțeles că anul acesta nu trebuie să avem mari așteptări pentru fonduri. Cu Programul Național de Redresare și Reziliență nu știm ce va fi până la urmă. Mi s-a spus doar că trebuie să am totul intabulat, să-mi pregătesc studiile de fezabilitate și proiectele, practic, să am toată documentația pregătită pentru când se va da drumul la finanțări.”, ne-a declarat edilul.

Pentru perioada imediat următoare, primarul Toma și-a propus să rezolve problema apei, pentru ca aceasta să devină potabilă, dar și să reabiliteze drumurile rămase neasfaltate. „Rețeaua de alimentară cu apă s-a realizat în 2011, în ambele localități. Cum captarea s-a făcut la suprafață, și având firme care exploatează masă lemnoasă în zonă, apa vine murdară la robinete. Avem o stație de tratare aproape nouă, dar care nu funcționează, și acum vreau să depistez care este problemă. Apa ar fi foarte bună de băut de băut, dar este tulburată de cei care exploatează lemn. De asemenea, vreau să rezolv și drumurile, să le fac așa cum trebuie. De altfel, un prim demers în acest sens am făcut deja, am intabulat Ciotorogu, un drum de 8 km, care leagă județul Caraș-Severin de Hunedoara, pe care l-am și depus la Compania Națională de Investiții și care sperăm că va intra la finanțare.”, a mai precizat Sergiu Toma.