Un deputat spune că proiectul pentru un nou stadion la Timișoara este o himeră!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Teoretic, în următorii ani Timișoara va primi, în sfârșit, ceea ce i se cuvine, un stadion modern pentru cupe europene și cea mai mare sală polivalentă din România. În mare parte, obiectivele vor fi realizate cu bani de la Compania Națională de Investiții. Deși primii pași s-au făcut pentru stadion, deputatul PRO România Adrian Pau spune că în Banat nu va apărea un stadion nou prea curând!

Pentru noul stadion s-a dat deja drumul la realizarea studiului de fezabilitate. Primăria Timișoara va avea doar de dat aviz de demolare pentru actualul „Dan Păltinișanu” și autorizație de construcție pentru noua arenă. Consiliul Județean Timiș, proprietarul actualei arene, vrea să demoleze ce există acum după ce va fi gata proiectul pentru noua construcție, astfel încât orașul să nu rămână mult timp văduvit de o arenă mare. Adrian Pau spune că asigurările autorităților, mai ales ale președintelui CJT Călin Dobra, nu sunt garanții. „Problema finanțării este legată strict de Guvern. PSD a avut posibilitatea trei ani de zile să facă acest lucru. A aruncat mingea în grădina PNL, sperând ca PNL-ul să rezolve problema în perioada imediat următoare. Pentru a avea un proiect și pentru a demola actualul stadion, trebuie parcurse o serie de etape. Ce facem dacă demolăm când vom avea un nou proiect, dar nu vom avea finanțare. Cred că domnul Călin Dobra s-a cam grăbit.”, spune Pau.

Deși, teoretic, dacă e pe listă, noul stadion va primi bani de la CNI, Adrian Pau sugerează că finanțarea nu e deloc sigură. „Nu vreau să dezamăgesc pe nimeni. Studiul de fezabilitate reprezintă doar prima etapă în construcția unui obiectiv, până la construcție, mai e o etapă destul de lungă. Urmează proiectul tehnic, care va trebui trebui să aibă o finanțare, și abia apoi vorbim de finanțarea unui nou stadion. Eu sunt foarte sceptic că în perioada următoare, în următorii 2-3-5 ani de zile vom avea acea demolare și construcția unui viitor stadion. Anul acesta rezolvăm studiul de fezabilitate, probabil anul viitor vom vorbi despre proiectare. De stadion discutăm abia în anul 2022.”, a mai explicat deputatul.

Au apărut recent informații cum că la Rovinari și Strehaia CNI va ridica noi stadione! Adrian Pau a comentat și aceste priorități, cel puțin ciudate, ale statului român. „Nu îmi aduc aminte de fotbaliști celebri din Alexandria. Îmi aduc aminte de fotbaliști foarte buni din Timișoara, Iași, Constanța sau Craiova. Dintre acestea, doar la Craiova s-a construit un stadion nou, în virtutea prieteniei de notorietate dintre Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea. La Rovinari avem din partea PNL un exponent foarte vocal, Dan Vîlceanu. Are afaceri multe în Rovinari și își dorește ca acest oraș să capete alte valențe.”, a mai punctat Pau.

De asemenea, politicianul din PRO România crede că sala polivalentă de 16.000 de locuri ar avea mai multe șanse să se facă dacă toată investiția o va face primăria.

foto: Eye in the Sky