Un credit de la Trezorerie, cea de-a patru soluție pentru ca timișorenii să aibă căldură la iarnă

Dominic Fritz a anunțat că există posibilitatea ca Primăria Timișoara să ia un credit de la Trezorerie pentru a se putea furniza căldură în această iarnă. Edilul-șef nu știe ce se va întâmpla de luni, când contractul temporar semnat joi cu un furnizor de gaz va expira.

351 de milioane de lei. Aceasta este suma de care Primăria Timișoara ar avea nevoie pentru ca în casele cetățenilor și în spitale să fie furnizată căldură toată iarna. Cum situația este din ce în ce mai critică, reprezentanții municipalității iau în calcul și varianta de a lua un credit de la Trezorerie.

În anul 2015 Timișoara a luat un credit din Trezorerie de 50 milioane lei. În anul 2018 Timișoara a mai luat un credit de 100 milioane lei tot pentru termoficare. Și noi luăm în calcul acest lucru. Am trimis astăzi un memoriu în acest sens Guvernului. Momentan, legea nu ne permite să luăm un credit din Trezorerie pentru cheltuieli de funcționare. Pentru asta trebuie ori schimbată Legea finanțelor publice, ori o ordonanță de urgență, care poate fi dată doar de un Guvern plin. Am trimis Guvernului această dorință. Chiar dacă ne îndatorăm, ar fi o variantă și atunci am avea de fapt patru surse pentru a trece financiar această iarnă: gigacaloria plătită de consumator, bugetul local, creditul din trezorerie și subvenția din partea bugetului de stat. Aceste patru surse ne-ar permite să plătim aceste facturi uriașe”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că nu știe ce se va întâmpla de luni, când expiră contractul semnat temporar joi cu furnizorul de gaz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Mă vedeți tot serios și îngrijorat pentru că acest contract momentan este semnat doar până luni, la ora 07.00. Dacă aș putea să știu ce se va întâmpla de luni încolo, m-ați vedea mai puțin îngrijorat astăzi. Suntem în aceeași situație în care am fost în momentul în care E.On s-a retras. Noi vorbim în continuare cu companiile de gaz”, a precizat Dominic Fritz.

Edilul-șef a explicat că până luni spitalele vor avea căldură non-stop, iar cetățenii vor beneficia de agent termic în funcție de temperaturile de afară. Totuși, apă caldă va fi pe tot parcursul zilei.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/