Probleme în cabinetele medicilor de familie din țară: „Nu avem încă vaccin gripal pentru dumneavoastră”

medici de familie
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Medicii de familie din țară încă nu au primit suficiente doze de vaccin antigripal. Există de altfel și cabinete în care nu au mai ajuns vaccinuri împotriva COVID-19. Mărturiile au fost publicate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Este vorba despre discuții pe care doctorii le-au avut cu pacienții în ultimele zile.

„Nu avem încă vaccin gripal pentru dumneavoastră. Ne pare rău. Nici pentru noi, pentru cadrele medicale. N-am primit încă de la Ministerul Sănătății. Ne-au dat doar pentru copii. Așteptăm. Dacă puteți să vă cumpărați  de la farmacie noi vi-l facem la cabinet. Dar nu-l cumpărați, că e scump și o să ne aducă și nouă cândva. Dup-aia rămânem cu el și trebuie să-l aruncăm. E păcat de el”, este discuția purtată între un medic și un pacient.

În Arad, de exemplu, nu mai sunt nici doze de vaccin împotriva COVID-19 în unele cabinete.

„Nu mai avem doze de vaccin Covid-19 la cabinet. Ne pare rău. A fost cerere mare săptămâna trecută și le-am terminat, iar acum DSP Arad ne-a zis că le ține pentru maratonul din weekend. Știm că e coadă la maraton și nu vreți acolo, asta le-am spus și noi, dar cine ne ascultă pe noi?”, se întreabă un alt medic.

Un alt doctor a spus că „nu mai avem bonuri de masă. Ne-au dat doar câteva, pentru cei vaccinați la noi în septembrie, și au zis să mai așteptați că nu are Ministerul Sănătății bani de bonuri și să veniți iar pentru cei 100 lei. Dar doar dacă v-ați vaccinat la noi! Fiecare este cu registrul lui. Dacă v-ați vaccinat la maraton, la centru sau la spital mergeți acolo, doar de acolo puteți să le luați. Nu știm când le primim. La maraton și la centrul de vaccinare al primăriei au avut și săptămâna trecută bonuri, dar nouă nu ne-au mai dat. Nu știm de ce”.