Un consilier local anunță „marțea neagră a Timișoarei”

51486890654 6a271dda01 k

Dan Diaconu, consilier local PNL, spune că mâine va fi „marțea neagră a Timișoarei”. Asta pentru că are loc un plen al Consiliului Local Timișoara, fiind supuse votului o mulțime de proiecte, printre care cel privind majorarea unor taxe și impozite de anul viitor, dar și creșterea facturilor la căldură și apă caldă.

„Marțea neagră a Timișoarei e mâine”, anunță consilierul local PNL Dan Diaconu, fost viceprimar al Timișoarei. Zeci de proiecte de hotărâre se vor afla marți, 26 octombrie, pe masa aleșilor locali, printre care și două care prevăd sume mai mari de bani care vor fi plătite de către unii timișoreni. Este vorba de proiectul privind majorarea unor taxe și impozite locale de anul viitor, dar și cel care prevede creșterea facturilor la căldură și apă caldă pentru timișorenii racordați la sistemul de termoficare al orașului.

Dan Diaconu spune că cele două proiecte de hotărâre vor fi aprobate în Consiliul Local Timișoara, pentru că cei de la USR au reușit să-și asigure voturile necesare. „Marțea neagră a Timișoarei e mâine. Plenul consiliului local de mâine are pe ordinea de zi un număr de proiecte care vor face viața multor timișoreni cu mult mai grea în această iarnă și în viitor. Și încă nu știm ce ne așteaptă pe ordinea de zi suplimentară. Unicul partid ce guvernează local și-a asigurat deja cele 14 voturi necesare trecerii acestor hotărâri. Prin ce metode … sigur nu prin cele clamate în campania electorală. Despre taxe și impozite am mai vorbit aici. E aberant ca în condițiile în care încasezi cu 200 de milioane mai mult față de 2019 (momentul creșterii impozitelor) doar din cotele din impozitul pe venit, fără să faci nimic, să ceri acum o nouă majorare. Dimpotrivă, e necesară și posibilă o scădere pentru persoane juridice”, a semnalat consilierul local.

Dan Diaconu a vorbit și despre proiectul privind creșterea facturilor la căldură și apă caldă, afirmând că acesta este unul „execrabil”, pentru că nu este explicată această majorare cu niciun document. „Nu ni s-a prezentat un calcul al noului preț, nu ni s-au prezentat în copie avizele necesare. Trebuie să luăm de bune postările de pe Facebook. Eu nu o voi face”, a precizat liberal.

Consilierul local PNL a atras atenția că sunt șanse ca în primăvară societatea Colterm să rămână fără niciun abonat, ca urmare a acestor scumpiri.

De asemenea, Dan Diaconu a vorbit și despre un alt proiect de hotărâre important, privind ridicarea restricțiilor de circulație în centrul istoric al Timișoarei, care va fi supus votului în ședința de marți. „Fără vreo consultare, doar că așa dorim noi. Fără măsuri suplimentare, fără studiul traseelor deja existente pentru traversarea centrului, fără nimic. Fără minte. Nu-mi doresc întâlnirea dintre Tazz și copii în Piața Victoriei, pe Alba Iulia, pe Alecsandri sau pe Savoya, pentru o simplă încăpățânare”, a afirmat fostul viceprimar al Timișoarei.