Nelu Popa: După 50 de ani, eu și Romeo Dunca vom face un nou spital județean la Reșița!

Șapte clădiri ultramoderne vor alcătui viitorul Spital Județean de Urgență Reșița, pentru care se vor cheltui aproximativ 150 de milioane de euro!

Primăria Reșița a pus deja la dispoziția Consiliului Județean Caraș-Severin, printr-un protocol, un teren de 12 hectare, situat în zona Triaj, pentru construirea unității spitalicești. Pe acest teren s-a făcut un masterplan și un pre-studiu de fezabilitate pentru spital. Vor fi 7 clădiri distincte: spitalul, clădire administrativă, clădirea ambulanțelor, clădire de ars deșeuri medicale periculoase, deșeuri pe care acum le colectăm din tot județul și le ardem la Timișoara, parcare etc. Proiectul este în faza în care se întocmește caietul de sarcini pentru Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, pe care îl scoatem la licitație în luna noiembrie. Sperăm ca în februarie, martie să avem un câștigător.”, a detaliat primarul Nelu Popa pentru expressdebanat.ro.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Deocamdată nu sunt identificate precis sursele de finanțare pentru noul spital județean, dar banii nu ar fi o problemă, explică edilul-șef, ci timpul. Dacă documentația e finalizată într-un termen rezonabil, atunci banii vor putea fi accesați destul de ușor! „PNRR poate fi o sursă. În PNRR este identificat buget pentru zona de spitale și nu sunt menționate punctual. Și se va întâmpla așa: primul venit, primul servit. Ai proiect matur, vei lua banii. Din cauza asta pun presiune pe colegii mei din Primărie, prin Romeo Dunca pun presiune pe colegii din Consiliul Județean, să ne mișcăm cât mai repede. Ne-am făcut un calendar astfel încât să ne mișcăm atât de repede încât să fim printre primii la linia de sosire să le luăm banii. După 50 de ani de la construirea ultimului spital din Reșița, trebuie să construim unul nou, este o chestie naturală. O vom face, eu cu Romeo Dunca și Consiliul Județean! Pot spune cu certitudine că, în timpul mandatului meu, Spitalul Județean de Urgență Reșița va fi pornit, nu va fi gata!”, a mai afirmat Popa la Express Live.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/