Un concert de basm. Daniel Dorobanțu susține duminică un recital la Timișoara

Duminică, timișorenii sunt invitați la un concert susținut de Daniel Dorobanțu, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș de pe Strada Emanoil Ungureanu nr.2. Evenimentul face parte din seria „Concertelor de basm” și va începe la ora 19.

Muzica lui Dorobanțu se plasează la intersecția dintre electronic ambient și modern classical, completată din punct de vedere vizual cu elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc, aduse împreună prin cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală, și proiectate. „În noi se regăsesc toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Fie că facem muzică sau doar o ascultăm, împărtășim același mister”, spune artistul timișorean. Dorobanțu a debutat în 1995 și de atunci a produs 12 albume de studio. Este primul artist român care a expus și intrat în colecția celui mai important centru de expunere al artei electronice din lume și un pionier al muzicii ambientale în România.

Evenimentul este realizat de către  Asociația Culturală Tradițională „Negura” în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, făcând parte din proiectul ”Explorări contemporane ale tradiției”, finanțat de către Consiliul Județean Timiș.