Peste doi ani, sărbătorim un nou centenar: 2020 va fi Anul Politehnicii în Timișoara

Anul 2020, cel de dinaintea devenirii municipiului Timişoara capitală Culturală Europeană, va marca un nou eveniment foarte important. În 2020, se va sărbători anul centenarului Universității Politehnice din Timișoara, prima mare instituție de învățământ superior din oraș.

Deocamdată, consilierii locali au dat un vot de principiu ca anul 2020 să fie Anul Politehnicii în Timișoara. UPT nu a cerut bani de la primărie.

Universitatea pregătește o serie de evenimente pentru acel an. Nu s-au solicitat bani. Dar, așa cum au făcut și alte structuri importante și alte universități când au avut aniversări, le-am cerut să depună proiecte de finanțări neramursabile. Ei au vrut doar să știe dacă se agreează o astfel de propunere, pentru ca în pregătirea anului să țină seama, și ne vor informa la ce s-au gândit”, a explicat primarul Nicolae Robu în plenul Consiliului Local.

UPT a fost înființată în 1920, prin decret al Regelui Ferdinand, la mai puțin de doi ani de când Banatul s-a unit cu România. În 1921, a fost înființată și echipa de fotbal a Politehnicii, devenită ulterior un adevărat fenomen social în oraș.