Firmele din Timiș, invitate la o vizită de lucru la Budapesta, pe tema tratării și epurării apei uzate

În perioada 26-28 noiembrie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș invită firmele din județ la o vizită de lucru la Budapesta, organizată în cadrul programului Climate Kik. Tematica va fi tratarea apelor reziduale, inovația, soluțiile naturale și tranziții urbane.

Participarea firmelor este gratuită, ceea ce implică atât transportul, cât și cazarea și masa. Condiția este cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional și experiența sau interesul prezent pentru tema vizitei. Scopul vizitei este de a facilita cooperarea între participanți din România și Ungaria și accesul la inițiativele inovatoare ale regiunilor. Programul Climate Kik este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și organizații din sectorul public.

Climate Kik este una dintre Comunitățile Cunoașterii și Inovării (KIC) creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT). EIT este un organism al Uniunii Europene a cărui misiune este de a crea dezvoltare durabilă. Programul vizează integrarea educației, antreprenoriatului și inovației având ca rezultat transformarea creativă a ideilor în produse sau servicii viabile din punct de vedere economic.

Termenul limită de înscriere este 19 noiembrie.