Un Colț de Rai în paradisul pierdut [FOTO]

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Paradisul pierdut sau Caraș-Severin, așa cum îl cunosc toți cei care locuiesc într-unul dintre cele mai frumoase județe ale țării. O regiune atât de bogată și în același timp atât de săracă. Județul din care mai mult de jumătate din populație a migrat spre orașele mari și chiar mai departe, în străinătate, zona cu cea mai mare suprafață împădurită, cu o plajă bogată în oferte turistice, dar care în ultimii ani se află în cădere liberă și asta din cauza nepăsării autorităților, lipsei de interes a cetățenilor pentru promovarea zonelor turistice, lipsei prezenței investițiilor și investitorilor. Poate că cel mai mare minus vine din partea clasei politice, din cauza căreia lucrurile în acest județ se mișcă cu viteza melcului.

Una dintre perlele Banatului, Muntele Semenic, a ajuns la coada clasamentului. Dar reușește să se mențină de mai bine de zece ani pe pole-position prin afacerile ilegale ce vizează binecunoscutele hoteluri, proasta infrastructură și lipsa pârtiilor ultra moderne, dar și slabul iluminat de pe munte.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Este una dintre cele mai dezolante imagini pe care am întâlnit-o în ultimii ani și suntem la ani lumină distanță de turismul care se practică în alte țări”, spunea cu tristețe unul dintre turiștii veniți pe munte, chiar din Cluj.

Cu toate că s-au făcut n proiecte și n promisiuni, unităţile de cazare precum Gozna, Semenic și Nedeia au rămas doar niște amintiri dureroase a ceea ce a fost turismul în anii comunismului pe Muntele Semenic.

Pe lângă faptul că Drumul Judeţean 582E între pasul Prislop şi platoul Semenic este sub orice critică, și unitățile de cazare sunt prea puține pentru fluxul de turiști care urcă în fiecare weekend pe munte. Un munte care este al timișorenilor, pentru că ei sunt cei mai mulți care cutează să viziteze zona, așa cum povestesc oamenii locului.

În pofida faptului că muntele poartă amprenta abandonului, acum 3 ani penelul a colorat peisajul cu una dintre cele mai moderne pensiuni ce și poartă un nume reprezentativ: „Colț de Rai”.

1000x100 (3)

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157692450325794″]

O gură de oxigen pe un munte părăsit și totuși luat în vizorul investitorilor. Remus Rof, administratorul pensiunii de trei margarete Colț de Rai, dar și administratorul complexului Colț de Rai situat în comuna Dognecea, pe malul Lacului Mare, a povestit pentru Express de Banat că și-a dorit să aducă un suflu nou, o pensiune în care rusticul și medievalul să se îmbine perfect cu peisajul impresionant al muntelui, iar turiștii să se poate bucura de servicii de cea mai bună calitate.

Cu o capacitate de cazare de 20 de camere, cu băi proprii, pensiunea pune la dispoziția turiștilor activități variate de petrecere a timpului liber, precum traseele montane sau plimbări cu ATV-ul și snow-mobilul.

Întrebat de planurile de viitor, omul de afaceri ne-a declarat că intenționează ca în viitor să construiască în interiorul pensiunii și un spațiu spa și de asemenea să contureze noi proiecte pentru atragerea de investitori pe munte. Remus Rof s-a plâns de proasta infrastructură, de lipsa unui pârtii nocturne, dar și de problema pârtiilor în ceea ce privește lungimea acestora.

Pe timpul verii, iubitorii de natură își pot găsi relaxarea și în complexul Colț de Rai de pe malul Lacului Mare din Dognecea, situat într-o zonă cu o istorie bogată, caracterizată în special de exploatarea primei mine de cupru Simon&Juda și a topitoriei de metale neferoase care a funcționat până la sfârșitul secolului al XIX -lea. Pensiunea este înconjurată de peisaje impresionante, precum Lacul cu Nuferi sau pădurile  suple de brazi, frumusețea locurilor fiind renumită încă de pe vremea împărătesei Maria Tereza, nu doar prin puritatea apei din zonă, ci și datorită oxigenului încărcat cu ioni negativi, aerul concentrat din Munții Dognecei fiind comparabil cu cel al unei stațiuni balneo-climaterice.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/