Un chirurg pentru Primăria Reșița! Dacă nu-l cunoașteți, să vă fie rușine!

Validat cu unanimitate de voturi de către Consiliul Național al Mișcării Populare, doctorul chirurg Paul Purea este în mod oficial candidat al partidului lui Traian Băsescu pentru Primăria Reșița!

Paul Purea și-a anunțat astăzi candidatura pentru fotoliul de primar al Reșiței, ocazie cu care a prezentat o parte din ideile sale, fără însă a dezvălui și ceea ce conține marele său proiect pe care l-a gândit pentru acest pol al sărăciei, măcinat de corupție și nepotism. Proiect pe care a promis că îl va expune reșițenilor la timpul potrivit. Candidatul MP a vorbit despre cele două clinici uriașe pe care le-a condus în Germania, acolo unde a trăit și profesat mai bine de 25 de ani, dar și despre motivele care l-au determinat să intre într-o nouă bătălie electorală. „Am candidat în 2012 la Consiliul Județean și faptul că am obținut un rezultat extraordinar în competiție cu Frunzăverde m-a determinat să încerc încă o dată să fac ceva pentru Reșița și Caraș-Severin. Sunt mai reșițean decât mulți reșițeni, familia mea dăinuie pe aceste meleaguri de peste 200 de ani. Aș fi putut candida la Timișoara, pentru că eu deocamdată locuiesc acolo, mi s-a făcut propunere și acolo, dar am refuzat, pentru că sufletul meu a rămas aici, la cărășenii mei. Din zece candidați în 2012 am ocupat locul doi, cu un procent de aproape 30 la sută, când scorul partidului a fost în jur de 14 la sută”, a declarat Paul Purea.

Chirurgul s-a arătat contrariat și chiar revoltat de faptul că, imediat ce s-a zvonit că va candida pentru funcția de primar al Reșiței, cineva se întreba cine este Paul Purea. „Nu știi cine e Paul Purea, care a participat la două alegeri până acum și a obținut locul doi după domnul Frunzăverde, pentru care am toată stima și respectul?! Din cauza acestui Purea, Frunzăverde nu a mai luat 78 la sută, așa cum spunea. Cine-i Paul Purea?! Rușine că nu știi cine-i Paul Purea! Paul Purea a  venit ca să facă ceva pentru cetățeanul de aici. Să încerce măcar!”, a spus candidatul MP.

În cazul în care reșițenii îl vor instala în fotoliul de primar, Paul Purea a anunțat că se va implica în primul rând pentru salvarea Universității „Eftimie Murgu”. Cu industria s-a terminat în Caraș-Severin, cel puțin deocamdată, e convins acesta, și tocmai de aceea ar trebui ca județul să se axeze pe turism, agricultură și creșterea animalelor. Purea consideră că Primăria Reșița are nevoie de o altă atitudine, de altă disciplină, atmosferă și o altfel de relație a funcționarilor cu oamenii pe care trebuie să-i deservească. „Orașul nu-mi place! Eu vin din Duisburg, care se aseamănă extrem de mult cu Reșița. Acolo s-au desființat cocserii, furnale și s-a transformat într-un oraș turistic. În Reșița se poate face o minune dacă e un om cu cap. În al treilea rând, trebuie să vedem că taxele sunt mai ridicate decât în București sau Timișoara!”, a mai spus Purea, care ar vedea în Reșița o copie a orașului Duisburg din Germania. Și chiar mai mult decât atât, pentru că doctorul se va afla și pe prima poziție pe lista candidaților pentru Consiliul Județean!