Un centru cultural independent din Timișoara, realizat într-o clădire reabilitată, șanse de a fi premiat de Comisia Europeană

faber 4

Faber, un nou centru cultural independent din Timișoara, care funcționează într-un imobil reabilitat ce a aparținut unui număr de două vechi fabrici, a fost preselectat pentru a fi premiat de Uniunea Europeană la categoria „Clădiri renovate în spirit de circularitate”.

Un proiect inedit din Timișoara are șanse de a fi premiat de Comisia Europeană. Este vorba de Faber, un nou centru cultural independent, care a fost preselectat pentru premiile New European Bauhaus ale Uniunii Europene. Potrivit reprezentanților centrului, Faber este unul dintre cele 60 de proiecte, din peste 2.000 din toată Europa, care a trecut mai departe în etapa de jurizare a acestor premii. Rezultatele finale urmează să fie anunțate în data de 16 septembrie.

Faber este un proiect pentru comunitatea creativă, care conectează întreaga Europă la industriile și acțiunile locale importante – cele orientate spre puterea creatoare, inovatoare și dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale. Faber oferă spații pentru întâlniri și evenimente, spații de lucru contemporane, un atelier pentru prototipare și un bistro – toate acestea într-o clădire reabilitată ce a aparținut Fabricilor Unite de Ulei și Săpun (1844), apoi Fabricii Lumina (1948), iar în istoria recentă, Fabricii Azur. Faber este un proiect despre responsabilitate civică, despre valoarea creativității și despre puterea lui „împreună”, au transmis inițiatorii proiectului Faber.

În ceea ce privește New European Bauhaus, aceasta este o inițiativă a Comisiei Europene care construiește o comunitate deschisă și durabilă între membrii țărilor din UE, prin care să stimuleze și să îmbine cooperarea internațională cu acțiunile locale. Premiile sunt distribuite pe zece categorii, iar proiectul Faber este unul dintre cele trei selectate la categoria ”Clădiri renovate în spirit de circularitate”.

Alături de o comunitate în creștere de artiști locali, specialiști din domenii creative, antreprenori și ONG-uri, Faber este un spațiu incluziv care oferă o varietate de posibilități de colaborare și inspirație pentru diferite inițiative care împărtășesc aceleași valori atât la nivel regional cât și european”, a declarat Cristina Potra Mureșan, co-fondator Faber.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

faber 5

faber 3

faber 1

faber 2

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/