Spitalul Județean Timișoara vrea să dubleze capacitatea actualei stații de oxigen. Lucrările de extindere de la Urgențe, verificate de CJT

santier spital judetean
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Administratorul public al județului Timiș a vizitat șantierul de la Spitalul Județean din Timișoara, acolo unde au loc lucrări de extindere a Unității de Primiri Urgențe. În urma discuțiilor cu managerul unității sanitare, s-a ajuns la o propunere de dublare a capacității actualei stații de oxigen, având în vedere consumul care ar urma să existe în viitoarele corpuri de clădire. 

Proiectul de extindere a UPU de la Spitalul Județean din Timișoara se ridică la circa 5 milioane de euro, jumătate din sumă provenind din fonduri europene. Investiția vizează subsolul, parterul și etajul unității, unitate care se extinde cu peste 800 de mp. UPU extinsă va avea 30 de paturi.

„În cadrul vizitei de lucru la șantierul proiectului de extindere a UPU, administratorul județului, Marian Vasile, a discutat cu managerul Spitalului Județean despre evoluția lucrărilor și problemele întâmpinate de constructor. O soluție importantă desprinsă în cadrul întâlnirii a vizat propunerea de dublare a capacității actualei stații de oxigen, având în vedere consumul anticipat din viitoarele corpuri de clădire.”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Pot începe lucrările la noua maternitate a Spitalului Județean din Timișoara. CJT a predat amplasamentul

1000x100 (5)

Pe de altă parte, în luna mai autoritățile județene anunțau că au documentația finalizată pentru începerea construcției unei clădiri de cinci etaje care ar urma să interconecteze cele trei corpuri existente ale Spitalului Județean din Timișoara. Investiția se ridică la 240 de milioane de lei, iar construcția ar trebui să fie gata până în 2024. Clădirea ar urma să includă noua secție de Urgențe a Spitalului Județean, tot aici vor fi și Centrul de mari arși, dar și secția de ATI a unității medicale. Pe acoperișul clădirii este prevăzut un heliport.

CITEȘTE ȘI: Cea mai mare investiție în sănătate, la Timișoara. Peste 50 de milioane de euro – într-un spital pentru regiune