Copaci căzuți la pământ, acoperișuri smulse de vijelie. Urmările furtunii de după caniculă

fulger timisoara

Vremea rea a produs pagube în mai multe localități din Timiș. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil și să scoată apa dintr-un garaj inundat în Timișoara. 

13 intervenții au avut pompierii, în urma avertizărilor meteorologice și hidrologice, de duminică dimineața până luni. Astfel, ei au degajați 6 copaci căzuți pe carosabil sau pe autoturisme în Lovrin, Grabaț și Lugoj. Tot în Lugoj, pompierii au fost chemați să intervină după ce acoperișul unei scene a fost măturat de vânt. La Timișoara, apa a inundat garajul unei case. Alte intervenții ale pompierilor au vizat degajarea unor cabluri electrice la Timișoara, Dudeștii Vechi, Lovrin și Variaș. Din fericire, nu au fost înregistrate persoane rănite.

În noaptea de joi spre vineri, forţele ISU Timiș au fost chemate să lichideze un incendiu la o locuință lovită de trăsnet, în Beregsău Mare. Incendiul a afectat acoperișul, podul și camerele de la primul etaj al locuinței. Ceva mai târziu, un alt incendiu provocat de un trăsnet a avut loc în Timișoara, pe strada Steaua. S-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 30 mp la nivelul acoperișului unui bloc de locuințe cu două etaje. Incendiul nu s-a extins și la locuințe, fiind localizat la nivelul acoperișului. Din imobil s-au evacuat 16 persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale.

tmc 640