Zeci de migranți, ridicați de pe străzile Timișoarei, în weekend

Polițiștii de frontieră au depistat, sâmbătă și duminică, pe străzile din Timișoara, 36 de cetățeni afro-asiatici care nu își justificau prezența în zonă. Toți vor fi sprijiniți să se întoarcă în centrele din țară unde sunt înregistrați și cazați. 

După ce i-au verificat, polițiștii au stabilit că cetățenii depistați sunt din Afganistan, Tunisia, Pakistan şi Bangladesh. Au vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza Timişoarei.

„După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi. Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.”, au transmis polițiștii de frontieră.

Polițiștii controlează și mijloacele de transport în comun pentru a stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului dețin documente legale de ședere.