Un bulevard important din Reșița scapă de săpături. Deocamdată!

La începutul lunii iulie s-a adus în discuție începerea unei lucrări de amploare în Reșița, ceea ce ar fi dus practic la blocarea unei artere importante timp de 6 luni. Reprezentanții Primăriei au cerut modificarea graficului, așa că Hidroconstrucția a revenit cu o altă propunere. La fel de nefericită.

Subiectul spargerii Bulevardului A. I. Cuza din Reșița pentru lucrări la rețeaua de apă și canal a fost readus în discuție în ședința operativă care a avut loc marți la Primăria Reșița. Celor de la Hidroconstrucția li s-a cerut să recalculeze întregul proiect, city managerul Vasile Paul fiind convins că aceștia nu vor reuși să termine lucrarea în termenul anunțat. Ba mai mult, acesta nu accepta ca anul școlar să înceapă cu bulevardul închis, cu atât mai mult cu cât lucrările s-ar fi executat chiar în în fața Colegiului Național „Traian Lalescu”. Distanța inițială, potrivit managerului de proiect al Hidroconstrucția, Ramona Dragotă, era de 1.353 de metri, pe care firma a redus-o până la 370 de metri, între Colegiul Național „Traian Lalescu” și Universitatea „Eftimie Murgu”.

Graficul nou transmis de Hidroconstrucția Primăriei Reșița nu este nici acum pe placul lui Vasile Paul. Acesta nu concepe ca lucrarea să blocheze orașul timp de 6 luni. În plus, asta ar presupune ca intervenția să se încheie în iarnă, atunci când anumite etape nu pot fi efectuate. Nici personalul, nici utilajele nu îi par suficiente pentru ca Hidroconstrucția să se încadreze în termen.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„În momentul în care dumneavoastră, pentru 370 de metri de rețea apă-canal în acea zonă îmi arătați două buldozere, două excavatoare, două camioane și 8 oameni, eu nu pot să cred că vă încadrați în termen și mă va prinde iarna. Nu puteți tehnic, cu aceste forțe alocate, să terminați la timp lucrarea. Nu ați avut lucrare la care să nu vă dau prelungire de luni, de luni, de luni. Or asta îmi blochează orașul. Veniți cu grafice reale pe care să și cred că le puteți îndeplini. Aici amânăm discuția până când veniți cu graficul real. Îmi cer scuze, nu pot să accept treaba asta în prag de an școlar. Dacă veniți cu același grafic, răspunsul va fi la fel”, a spus ferm city managerul Primăriei.

CITEȘTE ȘI: Hidroconstrucția vrea să blocheze un bulevard important din Reșița! Pentru jumătate de an!

banner maxagro