Șefii de instituții, urecheați de prefectul Lupu! „O să vă facem invitație, sper că n-o să mai lipsiți”

Primele evenimente la care a participat în calitate de prefect par să îi fi lăsat un gust amar lui Matei Lupu. Asta l-a determinat să-i mustre în ședință publică pe șefii de instituții și deconcentrate.

Ședința Colegiului Prefectural a început joi cu o mustrare din partea lui Matei Lupu. Noul prefect a simțit să-i urecheze pe oamenii din subordine pentru atitudinea pe care o au atunci când vine vorba despre participarea la întâlniri publice. „Am văzut că sunt câțiva colegi care lipsesc. Aș vrea, la sfârșit, să îmi faceți o listă cu cei care lipsesc. Dacă nu au posibilitatea să vină o oră pe zi la Colegiul Prefectural, înseamnă că nu sunt conducători de instituții”, a spus, pe un ton cât se poate de liniștit, prefectul de Caraș-Severin. Și a continuat în aceeași notă, de această dată referindu-se la sărbătorile pe care, în mod normal, oamenii din administrație le onorează cu prezența, nu cu absența, așa cum pretinde Matei Lupu că s-a întâmplat la Ziua Imnului.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Și mai am o rugăminte foarte importantă la dumneavoastră. La sfârșitul lunii trecute am avut Ziua Imnului. Din partea Prefecturii am participat eu, din partea serviciilor au fost domnii din partea dreaptă care au participat (n.r. Cristinel Coneru, șeful ISU Caraș-Severin și Viorel Avram, șeful IPJ), în schimb nu am văzut niciun șef de deconcentrate sau șef de instituții. Am înțeles că nu ați știut, am înțeles că a fost perioadă de concedii. Sunt 4 sau 5 acțiuni de genul acesta. Sper că, începând din momentul acesta – o să vă facem și hârtie, chiar o să vă facem invitație – n-o să mai lipsiți de la aceste acțiuni, fie că este Ziua Imnului, fie că este Ziua Eroilor sau a Drapelului”, a mai spus Lupu înainte de deschiderea efectivă a ședinței de Colegiu Prefectural.

banner maxagro