Stupizenie la cimitirele din Reșița. „Poate mai dăm o șpagă, continuăm să dormim! Mihail Boru poate să doarmă liniștit!” [VIDEO]

„Ne-am poticnit!” Sunt cuvintele primarului Nelu Popa după ce omul pe care și l-ar fi dorit administrator al cimitirelor din oraș, Sava Giuricici, a fost executat chiar de către consilierii liberali!

Mâhnit de ceea ce a văzut într-unul din cimitirele Reșiței și impresionat în același timp de modul în care Primăria Oradea gestionează locurile de veci, Popa a propus consilierilor locali să desprindă din actuala secție a Primăriei aceste activități funerare și a le da în sarcina unei societăți comerciale a administrației publice locale pentru eficientizare. Și cum există deja atâtea societăți comerciale ale Primăriei care nu prea mai fac nimic, primarul a propus activarea uneia dintre acestea, evitându-se astfel pierderea de timp presupusă de înființarea uneia noi. Astfel s-a ajuns la SC Saltrans Vest SRL. Numai că administratorul societății, Mihail Boru, e de negăsit, după cum au afirmat Popa și oamenii din subordine, iar reprezentant al Adunării Generale a Acționarilor la această firmă încă figurează Tibi Pădurean, care nu mai e de mult consilier local!

Lucrurile s-au precipitat în plen ca urmare a observațiilor făcute de consilierul PMP Viorel Mutu, iar primarul Popa a luat foc: „Poate mai dăm o șpagă, mergem înainte tot așa cum suntem acum. Eu aș fi vrut să facem o societate comercială, ca la Oradea. Lăsăm așa, stăm cu Mihail Boru în adormire, ca la societățile de tip masonic, îl lăsam să doarmă așa cum au mai dormit patru administratori speciali de societăți aflate în insolvență. Continuăm să dormim! Acest Mihail Boru poate să doarmă liniștit, că doarme pe banii lui!”

YouTube video

Într-un final s-a votat revocarea lui Boru din funcția de administrator al SC Saltrans Vest SRL și tocmai cel care invoca anumite vicii de procedură, Viorel Mutu, a ajuns să propună înlocuitor pentru administratorul dat dispărut. Astfel a fost nominalizat un anume Emil Popov. Ce-l recomandă pe acesta?! Faptul că e pensionar! Omul nici măcar nu a fost de față, nu a fost întrebat dacă vrea sau nu să fie administrator al cimitirelor din oraș, dar parcă asta mai contează. De ieri, chiar e administrator al SC Saltrans Vest SRL! Acest lucru a fost posibil și ca urmare a tensiunilor din PNL. Primarul Nelu Popa și l-ar fi dorit pe Sava Giuricici, personaj controversat și cunoscut ca una din mâinile drepte ale fostului primar Mihai Stepanescu. Popa le-a explicat că are încredere în Giuricici, dar degeaba. Consilierii locali PNL nici n-au vrut să audă și după reprize întregi de discuții cu Nelu Popa, la vot, au făcut în așa fel încât Giuricici să nu obțină majoritate. Și n-a obținut!