Luptătoarea căreia Reșița n-a avut să-i dea 1.500 de lei pe lună scrie istorie pentru sportul românesc! Argint la Mondialele de la Paris!

Reșițeanca Alina Vuc, acum legitimată la clubul Steaua București, a câștigat prima medalie pentru luptele feminine româneşti la un campionat mondial de seniori!

Avea strânse o mulțime de titluri și medalii la cadeți și juniori în competiții naționale și internaționale și era clar pentru toată lumea că Alina Vuc va face mare performanță. Reșița s-a lepădat însă fără să depună vreun efort de sportiva descoperită de antrenorul Nicolae Constantin, ceea ce e de-a dreptul rușinos. E rușinos pentru că medaliata cu argint de la Paris ar fi rămas acasă dacă i s-ar fi oferit un minimum de condiții. O nimica toată! A ales Steaua pentru că Reșița nu și-a dorit să se mândrească astăzi cu o performanță istorică pentru sportul românesc, pentru că oamenii care au condus la acea vreme orașul și județul sunt astăzi prin pușcării, ceea ce spune totul despre interesul lor pentru sport.

Revenind la performanța fantastică obținută în Franța, după ce le-a învins pe rând pe Rupinder Kaur (Australia), Vyaleta Chyrik (Belarus), Jasmine MIan (Canada) şi Evin Demirhan (Turcia), Alina Vuc a luptat aseară în finala categoriei 48 de kilograme cu japoneza Yui Sasaki. A câștigat nipona, dar Alina Vuc se întoarce acasă cu prima medalie a luptelor feminine româneşti la un Campionat Mondial de seniori!