CSM Reșița a revenit pe harta handbalului românesc! Rosso-nerii, aplaudați la scenă deschisă! [FOTO]

Mulți fani ai sportului cu mingea mică au venit ieri seară în Sala Polivalentă pentru a saluta cu entuziasm revenirea Reșiței în sportul în care România a fost cândva ceea ce înseamnă Brazilia în fotbal!

Ambiția viceprimarului Adrian Dacica de a repune orașul pe harta handbalului, fie el deocamdată și de ligă secundă, a fost justificată. Cel puțin asta sugerează entuziasmul și căldura cu care handbaliștii în roșu și negru au fost întâmpinați la primul joc. Antrenată de Marcel Vulpe, noua echipă a orașului a fost prezentată publicului spectator, iar apoi a susținut un joc de pregătire în compania formației secunde a Politehnicii Timișoara. Rosso-nerii s-au impus cu 33-30, după ce la pauză scorul era egal, 16-16, astfel că au pășit cu dreptul. Dar nu asta e cel mai important, ci faptul că CSM, cu o mulțime de tineri în teren, a arătat promițător, băieții au emanat elan, entuziasm și sete de performanță. Performanță pe care Reșița handbalistică a cunoscut-o în ultimii ani. Proiectul gândit de vicele Dacica și Dorinel Gurbină, omul care va conduce secția de handbal a CSM-ului, e unul cu bătaie lungă, motiv pentru care clubul are formate deja trei grupe de juniori, iar pentru alte două se fac selecții.

Revenind la echipa de seniori, trebuie spus că aceasta se bazează în mare parte pe tineri crescuți la Liceul Traian Vuia din Reșița sau la Academia Adrian Petrea. Lor li se alătură și câțiva jucători cu experiență, cum ar fi Sebastian Pârvan și Marius Grozăvescu. Acesta din urmă își anunțase la un moment dat retragerea din activitate, dar forma fizică excelentă pe care o are îi dă voie să joace liniștit la acest nivel încă mulți ani de acum încolo. Din lotul pregătit de Marcel Vulpe, Radu Bote și Cristian Ionescu mai fac parte: Ovidiu Dumitru, Andrei Pascari, Gabriel Boşca, Alexandru Ilie, Alexandru Ion, Vuița Boban, Alexandru Vulpe, Andy Sămînţă, Snezan Radoslavlevici, Raul Heimbach, Raul Bote, Antonio Gîrban, Denis Barbu, Stefan Drăgan și Claudiu Melen.

CSM Reşiţa poate fi văzută din nou în Sala Polivalentă sâmbătă, de la ora 18.00, și duminică, de la 11.00, când va disputa două meciuri amicale cu echipa sârbă HC Kikinda.