Hidroconstrucția vrea să blocheze un bulevard important din Reșița! Pentru jumătate de an!

Atât managerul de proiect de la Aquacaraș, cât și cei de la Primărie au sărit ca arși: nici vorbă! Problema arzătoare este legată de segmentul de bulevard din fața Colegiului Național „Traian Lalescu”, tronson pe care Primăria insistă să se finalizeze lucrările și să se refacă terasamentul la starea inițială până la 15 septembrie, când se începe școala, pentru a nu fi, practic, blocată circulația în acea zonă.

Cât privește inventarul străzilor, administratorul public Vasile Paul a început cu situația de pe Strada Caen unde lucrările sunt finalizate de aproape un an, dar strada și trotuarele nu sunt refăcute nici acum. „Chiar e bătaie de joc! Cine răspunde de zonă? O să îl sun pe director să-l dea afară!”, a răbufnit Vasile Paul, care mai spune că de astăzi vor curge amenzi zilnice către constructor, până va aduce strada la starea inițială.

S-a trecut apoi la Bulevardul Revoluția din Decembrie, acolo unde trebuie făcute câteva sondaje, pentru a se identifica anumite specificități tehnice. „Am rugămintea ca gropile de sondaj să nu rămână descoperite. Se sapă, se vede situația, se astupă și se compactează la loc. Pe trotuarul celălalt am altă lucrare, dacă veți lăsa așa, efectiv nu vor mai avea oamenii pe unde trece”, a spus Vasile Paul.

A urmat cea mai aprinsă discuție din această ședință, discuție privind lucrările pe Bulevardul A.I. Cuza. Deși Primăria a explicat că va da autorizație de spargere pentru maximum o lună, cei de la Hidroconstrucția au explicat că ei au programat șase luni lucrări acolo. „Nu pot să mă angajez că voi lucra din două puncte, cu două echipe!”, a spus Ramona Dragotă de la Hidroconstrucția. „Nu are voie să dureze mai mult de o lună!”, i-a retezat scurt vorba Vasile Paul. „Trebuie să lucrați cu refacere continuă pe lucrare. Ați avansat cu lucrarea, imediat veniți și cu refacerile, pentru că acolo e zonă sensibilă și blocăm orașul”, a sărit și Dan Petrescu, managerul de proiect de la Aquacaraș. „Noi avem planificare pe șase luni!”, a răspuns Dragotă. „Nu poți cere autorizație de sparge ca să spui că termini peste șase luni, în decembrie. Păi când mai refaci zona, în martie, peste un an?”, a sărit și Titiana Cătană. Soluția a venit de la Adelin Tuță: „faceți mai întâi lucrarea în zona sensibilă, refaceți apoi amplasamentul și restul lucrării îl puteți face după aceea, pentru a nu bloca orașul”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

O altă problemă este în cartierul Driglovăț unde se impune realizarea unor rezervoare pentru apă, iar Primăria nu are terenul necesar pentru așa ceva. „S-a discutat problema și am decis, împreună cu domnul primar, că acolo vom face exproprieri pentru a se rezolva problema și a putea continua lucrările”, a declarat Vasile Paul.

Probleme sunt și pe Strada Laminoarelor unde, când plouă, rețeaua de scurgere refulează la un cetățean în casă. Dan Petrescu spune că sunt mai multe probleme acolo și că rețeaua omului ar fi cu probleme. Cert este că Dan Petrescu și Vasile Paul au ajuns la un acord: se vor întâlni și vor merge la fața locului.

Comandamentul s-a încheiat cu problemele de comunicare cu ElectroSistem, compania asociată Hidroconstrucția, cu care nici Aquacaraș și nici Primăria nu reușește să ia legătura pentru a putea comunica. Octavian Barbu a explicat că a trimis societății o avertizare că are 7 zile pentru a reface străzile pe care a lucrat, „după care amenda maximă! Dar amendă zilnic! Nu ne interesează pe noi actele, ci refacerile! Să refacă strada sau amendă zilnic”, a tunat încă o dată Vasile Paul.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/