Un avocat din Banat a găsit cheia de la celula lui Liviu Dragnea!

Doar o decizie neinspirată a avocaților fostului președinte PSD l-ar ține pe acesta în spatele gratiilor! Liviu Dragnea ar putea fi eliberat în scurt timp din penitenciar!

Avocatul Cosmin Bolosin a explicat pentru expressdebanat.ro cât de ușor ar fi fost ca Dragnea să se bucure de libertate dacă apărătorii săi ar fi ales soluția corectă în sala de judecată. „Acum doi ani, Liviu Dragnea era pe cai mari. În ianuarie 2018 eram la dumneavoastră în redacție, l-am comparat pe Liviu Dragnea cu cel mai mare traficant de droguri din Columbia. După aceea au apărut articole care confirmă ce am spus eu. Nimeni nu avea tupeul să vină să spună. Cât timp eu asta cred, că este un Escobar, asta voi spune. Cum Elena Udrea a fugit în momentul în care a fost condamnată, așa cum Bica, șefa DIICOT-ului, fuge în continuare și se ascunde de un mandat de executare efectivă a pedepsei, am considerat la acea vreme că dacă Liviu Dragnea va fi condamnat în acel dosar al angajărilor fictive de la Teleorman, va părăsi și el țara, dar a avut demnitate, să spun așa. În ciuda răului pe care l-a făcut României în cei trei ani de guvernare, a avut demnitatea de a nu pleca din țară”, a spus avocatul Bolosin, înainte de a prezenta cheia ce-l poate scoate de fostul șef PSD de după gratii. 

Specializat în dosare penale, Bolosin susține că, dacă Liviu Dragnea uzita de instituția revizuirii avea mari șanse să fie lăsat în libertate. „Din ce am văzut eu în spațiul public, avocatei pe care el a avut-o i-a fost respinsă cererea fiindcă a uzitat de contestația în anulare. Contestația în anulare nu viza însă completele de 3, viza completele de 5, așa cum au avut Elena Udrea și Alina Bica. Nu știu cum Liviu Dragnea, la banii pe care-i are, la funcția pe care o avut-o, nu și-a angajat niște avocați care să-l apere efectiv pe o cerere, din punctul meu de vedere, admisibilă, a revizuirii. Dacă un inculpat, pe timpul procesului penal, invocă o chestiune neconstituționalitate, ceea ce Liviu Dragnea a invocat în fața instantei de fond sau de apel, și Curtea Constituțională constată că acea chestiune este neconstituțională, are dreptul să ceară revizuirea ca un element nou ce nu era cunoscut la vremea respectivă. În speță, elementul nou era nelegalitatea acelor complete de judecată”, a explicat avocatul. 

Lucrurile ar fi cât se poate de simple și de clare, crede Cosmin Bolosin, mai ales că nu trebuie făcut altceva decât respectat ceea ce impun organismele internaționale în materie de justiție. „De ce erau acele complete să spun așa nespecializate în a judeca fapte de corupție?! Fiindcă există decizia CEDO care spune foarte clar și îndrumă Comisia de la Veneția, în România și în alte țări ale Uniunii Europene să avem complete specializate în infracțiuni de corupție. N-o spunem noi, o spune Comisia de la Veneția. Și atunci este normal ca și Liviu Dragnea, Elena Udrea sau Alina Bica să beneficieze de această lege a Curții Constituționale, în speță, o chestiune elementară, esențială, aceea unui complet de judecată legal constituit. Eu cred că Liviu Dragnea, dacă uzita de revizuire, cu siguranță avea șanse mari de a-i fi suspendată executarea pedepsei și de a începe rejudecarea dosarului pe fondul cauzei”, a mai spus avocatul Cosmin Bolosin.