Un avion istoric, recondiţionat de elevii Liceului Max Ausnit!

Cel mai curajos proiect pentru elevii clasei a IX-a a Liceului Tehnologic Max Ausnit de la Aeroportul Caransebeș este ca la finalul anului școlar să poată demonstra că pot reasambla un avion ultraușor care a fost donat instituției de către Primăria Caransebeș.

Managerul acestui proiect, Gabriel Olariu, a declarat că cea mai mare comoară a acestui oraș pentru liceul privat sunt fostele cadre militare (piloți, maiștri, mecanici, ingineri) care au activat la Unitatea Militară de Elicoptere de la Caransebeș.

„Cel mai greu moment pentru mine a fost decizia pe care eu a trebuit să o iau, adică să mă documentez pentru un asemenea proiect, restul au fost lucruri care au durat mai mult sau mai puțin. Toată lumea m-a întrebat cu cine faci tu școala asta tehnică de aviație?! Și le-am explicat că aici, la Caransebeș, sunt peste 30 de oameni care se pricep la această meserie și care vor ajuta la orele practice”, spune Gabriel Olariu. Acesta a menționat că timpul a fost scurt, fiind foarte dificil de parcurs toate etapele autorizării.

CITEŞTE ŞI: „Un proiect unic la nivel național“. Primul liceu privat de aviaţie din România şi-a deschis porţile la Caransebeş!

„Ne gândim să le luăm etapă cu etapă, sunt multe de rezolvat, noi avem elevi înscriși din Bistrița, Timișoara, Săcălaz, Caransebeș, vrem să le punem la dispoziție un mijloc de transport din zona centrală, i-am ajutat și la găsirea unei chirii, le punem la dispoziție o sală plică de calculatoare, le-am oferit gratuit manualele școlare, o să aibă fiecare câte un dulap de depozitare, exact ca la școlile din străinătate. Şi, cel mai important, această primă generație nu plătește taxa de școlarizare pe timpul celor 4 ani de școală”, a mai menționat Olariu.

Omul de afaceri a mai adăugat că cele mai multe ore de practică vor fi realizate în activitatea de dezmembrare.

„Avem colaborare cu asociația de aviație de la Buziaș, care va aduce un avion funcțional ca să lucreze copii pe el, și mai avem un avion donat de cei de la Caransebeș, un avion istoric, pe care vrem să-l recondiționăm. Şi vă invit peste un an să veniți să-l vedeți”, a mai spus omul de afaceri lugojean.