Un aparat unic în țară va ajunge la Spitalul Municipal din Timișoara! A fost semnat contractul de achiziție!

Un aparat de ultimă generație va ajunge în următoarea perioadă la Spitalul Municipal din Timișoara în urma unui proiect încheiat în parteneriat cu Ungaria. Este vorba despre un angiograf biplan destinat procedurilor de cardiologie intervențională și vasculară periferică.

Proiectul a fost demarat în 2019, iar acum a fost semnat contractul de achiziție. Aparatul de ultimă generație va ajunge la Spitalul Municipal în termen de trei luni de la semnarea contractului. Angiograful, marca Philips Azurion 7 biplan, este primul de acest tip din România.

„Este primul aparat de acest tip din țara noastră. Avem personal pregătit. Sunt și persoane din străinătate care vor veni la noi, sperăm să se termine această perioadă de criză să ne putem duce la bun sfârșit toate proiectele. Acest proiect a fost demarat în 2019, în parteneriat cu spitalul din Gyula. Au achiziționat și ei, prin acest proiect, un angiograf. Vom avea multe activități de screening a populației, vom organiza caravane prin care vom face EKG populației și campanii pentru prevenția bolilor cardiovasculare. A fost o licitație în desfășurare, a trecut și perioada de contestații, iar acum a fost semnat contractul pentru achiziția echipamentului. Noi o sa prelungim proiectul, să putem să finalizăm toate activitățile.”, a explicat pentru Express de Banat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timișoara.

Cu acest angiograf se vor putea realiza o serie de procedee de cardiologie intervențională și vasculară periferică, procedee pentru patologii arteriale precum stenoze, ocluzii vasculare carotidiene la nivelul membrelor sau splanhnice. De asemenea, acest aparat va putea fi folosit și în patologiile oncologice, având în vedere faptul că la Spitalul Municipal există și o Secție de Oncologie, dar și în patologiile hemoragice precum rupturi hepatice sau splenice, hemoragii postoperatorii și postpartum, deservind astfel și Unitatea de Primiri Urgențe.

Angiograful este achiziționat cu bani europeni în cadrul proiectului „Cross-border cooperation in the prevention and complex treatment of cardiovascular and peripheral vascular diseases in Bekes-Timiș counties”, iar valoarea acestuia este de aproape 900.000 de euro. Olimpia Oprea a demarat de-a lungul timpului o serie de proiecte pe fonduri europene și a reușit să adune din finanțări în jur de 30 de milioane de euro, bani cu care a dotat unitatea pe care o conduce.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/